Resurs Holding

Legal Counsel

I din roll som Legal Counsel arbetar du med juridiska frågor inom områdena bank- och finans, konsumentkredit, försäkring, IT och marknadsföring. Du tar fram och granskar såväl avtal med slutkunder som kommersiella avtal med samarbetsparters och leverantörer, ger stöd i förhandlingar, hanterar juridiska affärsfrågor, compliancefrågor och övriga avtalsfrågor till flera viktiga funktioner inom bolaget. Därutöver kommer du att utvärdera relevant lagstiftning och arbeta för att säkerställa att tillämplig lagstiftning följs i koncernens verksamhet.

Eftersom koncernen har en stark tillväxtstrategi kan arbete med M&A-projekt due diligence-processer och förhandlingar bli aktuellt. 

Din profil

Du är en affärsinriktad och resultatorienterad jurist med juristexamen med några års arbetetslivsfarenhet, gärna från bank- och finans, fintech, kreditmarknadsbolag, eller advokatbyrå. Du har kunskap om regelverk inom de angivna arbetsområdena och erfarenhet av att ge juridisk rådgivning i en affärsverksamhet.

Du som person arbetar pragmatiskt och lösningsfokuserat med god förmåga att balansera affärsintressen och legala risker. Med stort eget ansvar och intresse tar du dig an ditt ansvar på ett handlingskraftigt och affärsmässigt sätt. Du är bra på att samarbeta och är mer en ”doer” än en ”thinker” och behärskar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Möjligheter att förstärka vårt legala team och fortsatt bygga upp vår avtals- och kunskapsbas. Ett framgångsrikt team med korta beslutsvägar, god stämning och högt i tak. Stora möjligheter till personlig utveckling och yrkesmässig karriär.

Vi värdesätter!

Här värdesätts ditt engagemang, din personliga inställning och dina värderingar. Våra värderingar: Driven, Open, Innovative, Trustworthy genomsyrar både dig som anställd och våra affärer. Känner du igen dig i våra värderingar? Läs mer om dem på www.resursjobs.com

Om det legala teamet

Det legala teamet inom koncernen är kommersiellt inriktat med allmän kompetens inom affärsjuridik och särskild kompetens inom bank och försäkring. Arbetsmiljön är dynamisk med en prestigelös inställning Vi består för närvarande av tio jurister belägna i Helsingborg, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Alla jurister har bred juridisk kunskap inom koncernens verksamhet och är därtill specialiserade på olika områden.

Ansök idag!

Sista ansökningsdag är 22 mars. Intervjuer och urval sker löpande, tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Om du har frågor angående tjänsten kontakta Kerstin Nilsson på 0736-61 21 50

Contact person

Kerstin Nilsson
0736612150
Legal CounselOm Resurs Holding Resurs Holding (Resurs), som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank och Solid Försäkring, är ledande inom retail finance i Norden och erbjuder betallösningar, konsumentlån och nischade försäkringsprodukter. Resurs Bank har sedan starten 1977 etablerat sig som en ledande partner för säljdrivande betal- och lojalitetslösningar för butik och e-handel och därigenom har Resurs byggt en kundbas på över 5,5 miljoner privatkunder i Norden. Resurs Bank har sedan 2001 bankoktroj och står under tillsyn av Finansinspektionen. Resurskoncernen har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Vid utgången av 2017 uppgick antalet anställda till 763 personer och låneboken till 24,1 miljarder kronor. Resurs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 22 mars . Arbetsort : Helsingborg

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Resurs Holding

Alla jobb hos Resurs Holding

Liknande jobb Legal Counsel