Region Uppsala

Sjukhusdirektör till lasarettet i Enköping

Referensnr

RK45/2018

Sista ansökan

2018-12-20

Förvaltning

Regionkontoret

Arbetsplats

Lasarettet i Enköping

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Vår verksamhet
Lasarettet i Enköping är ett länsdels- och akutsjukhus för södra länsdelen med ca 550 medarbetare i olika yrkeskategorier och omsluter ca 600 mkr. Lasarettet i Enköping bedriver akut och planerad vård samt diagnostik av de vanligast förekommande sjukdomarna. Verksamheten är organiserad i tre verksamhetsområden kirurgi, medicin samt radiologi. Verksamheten drivs i nära samarbete med Akademiska sjukhuset och Håbo och Enköpings kommuner. Lasarettet ger klinisk utbildning för blivande läkare, sjuksköterskor och annan sjukvårdspersonal.

Till lasarettet, i en av Sveriges främsta tillväxtregioner med stark internationell lyskraft, söker vi en ny sjukhusdirektör. Region Uppsala söker dig som drivs av utmaningar, viljan att utveckla och göra skillnad.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att, i samverkan med övriga delar av Region Uppsala och södra länsdelens kommuner, utveckla Lasarettet i Enköping till en långsiktigt stabil sjukvårdsenhet med god kvalitet, hög patienttillfredsställelse och kostnadseffektiv produktion. Du deltar också i Region Uppsalas reformarbete kring ”Effektiv och nära och vård 2030” som bl. a innebär en utvecklad och mer samordnad sjukhusstruktur som omfattar både lasarettet i Enköping och Akademiska sjukhuset samt att viss vård flyttas ut närmare befolkningen.

Sjukhusdirektör är direkt underställd regiondirektören och ingår i Region Uppsalas koncernledning. Lasarettet i Enköping, liksom Akademiska sjukhuset, är underställda sjukhusstyrelsen. Sjukhusdirektör vid Lasarettet i Enköping fattar de övergripande besluten om sjukhusets verksamhet och inriktning. Till ditt stöd finns en ledningsgrupp bestående av verksamhetschefer och chefer vid lasarettets ledningskontor.

Din kompetens
Vi söker dig som har akademisk utbildning, erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet och politiskt styrd verksamhet. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda komplexa verksamheter och andra chefer. Dessutom har du erfarenhet av förändringsledning under förändringstryck. Du värderar ordning och reda och har ett resultatorienterat förhållningssätt. Du har kunskap och förmåga att hantera ekonomiska frågor i en större organisation. Du är kommunikativ och ditt ledarskap är coachande och situationsanpassat. Du är utvecklingsorienterad utifrån ett helhetsperspektiv. Ditt förhållningssätt är ödmjukt och du värderar samarbete högt.

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering på Lasarettet i Enköping.

Vill du veta mer?
För mer information kontakta regiondirektör Staffan Isling,
staffan.isling@regionuppsala.se
 eller tel. 018-611 65 88.
Facklig företrädare nås via växeln, tel. 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 20 december . Arbetsort : Enköping . Publicerat : 30 november

Kategorier : Chef & Ledning Hälsa & sjukvård Juridik


Senaste jobben från Region Uppsala

Alla jobb hos Region Uppsala

Liknande jobb Sjukhusdirektör till lasarettet i Enköping