Region Uppsala

HR-strateg/förhandlare, arbetsrätt och lönebildning

Referensnr

RK44/2018

Sista ansökan

2018-12-13

Förvaltning

Regionkontoret

Arbetsplats

HR- och kommunikationsavdelningen

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. 

Regionkontorets HR- och arbetsmarknadsenhet består av 15 medarbetare som arbetar övergripande med strategiska HR-frågor utifrån fokusområden inom arbetsgivarfrågor/lönebildning, kompetensförsörjning, ledarskap/medarbetarskap, utlandsutbildade och arbetsmiljö/likabehandling. Enheten ansvarar också för arbetet med det regionala utvecklingsområdet för kompetensförsörjning och arbetsmarknad.

Har du erfarenhet av att arbeta med HR-frågor och ett intresse för arbetsrätts- och lönebildningsfrågor? Vill du tillsammans med oss vara med och påverka Region Uppsalas HR-processer? Vi behöver nu förstärka vår enhet och söker just dig som tycker att det låter spännande. 

Ditt uppdrag
Som HR-strateg hos oss har du en omväxlande vardag med breda kontaktytor inom alla våra verksamheter. Du arbetar med projekt inom arbetsgivarfrågor och arbetsrätt.  Tillsammans med vår förhandlingschef Monika arbetar ni med den övergripande lönebildningsprocessen på en strategisk nivå som du sedan också genomför. Det kan till exempel vara lönebildningsfrågor där den årliga lönekartläggningen igår. I det operativa arbetet arbetar du nära verksamhetsföreträdare och våra fackliga parter. Du kommer också att vara ett konsultativt stöd till HR-funktionen i våra verksamheter, genomföra utbildningsuppdrag och ge rådgivning inom området. 

Din kompetens
Du har en relevant högskoleutbildning, exempelvis personalvetare eller jurist, och fem års erfarenhet av brett HR-arbete i stora organisationer. Goda arbetsrättsliga kunskaper är ett krav och kännedom om kollektivavtalen inom den offentliga sektorn är meriterande.

Du har ett intresse av att arbeta strategiskt och utvecklingsinriktat och för frågorna inom  lönebildning och arbetsrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med lönebildningsfrågor och lönekartläggning.

Arbetet innebär många kontaktytor med både externt och internt, därför är det viktigt att du är kommunikativ och har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Du kommer även att utbilda och informera chefer och ledare inom ditt område vilket innebär att du behöver vara trygg, förtroendeingivande, pedagogisk och ha goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift. 

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Arbetsplatsen är belägen i Regionkontorets nybyggda lokaler på Storgatan 27 i Uppsala, nära Uppsala resecentrum.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta:
Eva Wikström, HR-direktör, 018-611 61 09
Monika Saarm, förhandlingschef, 018-611 60 16.
Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00. 

Vill du jobba med oss?
Rekrytering sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag via länken nedan.
Arbetsplatsen är belägen i Regionkontorets nybyggda lokaler på Storgatan 27 i Uppsala, nära Uppsala resecentrum. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 21 timmar . Arbetsort : Uppsala . Publicerat : 30 november

Kategorier : HR & Organisation Juridik


Senaste jobben från Region Uppsala

Alla jobb hos Region Uppsala

Liknande jobb HR-strateg/förhandlare, arbetsrätt och lönebildning