Region Gävleborg

Utredare med samhällsekonomisk profil

Om arbetsplatsen

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Samhällsmedicin är en strategisk analys- och uppföljningsenhet inom Region Gävleborg. Förvaltningen arbetar med beslutsstöd och kvalificerad analys, på uppdrag av regiondirektör. Verksamheten vilar på kunskapsbaserade metoder och vetenskapligt förhållningssätt. Samhällsmedicin genomför analyser och är ett vetenskapligt metodstöd till högsta regionledning. Arbetet består i att ge nulägesanalyser och följa indikatorer för regional utveckling och folkhälsa, att sammanställa prognoser och att genomföra analyser utifrån historiska data samt att proaktivt göra fördjupningsanalyser inom områden som har betydelse för regional utveckling. Förvaltningen samlar in, bearbetar och analyserar data med ett vetenskapligt förhållningssätt. Samhällsmedicin bidrar till hållbar utveckling, jämlikhet och god hälsa genom kunskapsstyrning vilket i detta sammanhang främst sker genom framtagande och spridning av kunskapsunderlag och beslutsunderlag. Samhällsmedicin bildar tillsammans med FoU Välfärd och Centrum för forskning och utveckling Region Gävleborgs Centrum för kunskapsstyrning. Avdelningen finns inom förvaltningen Forskning och Samhällsmedicin.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som utredare består i att göra nulägesanalyser inom Region Gävleborgs samtliga kärnområden – hälso- och sjukvård, folkhälsa, regional utveckling, regiontrafik, kultur och folkbildning. Vanliga uppdrag är att följa utvalda indikatorer på dessa olika områden, att bringa ordning i och kunna värdera olika statistiska underlag, sammanställa statistik och genomföra analyser, både på en översiktig nivå och genom fördjupningsanalyser. Att ta fram beslutsunderlag och på olika sätt bidra till kunskapsstyrning i våra olika kärnverksamheter är också vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Som utredare på Samhällsmedicin ska du självständigt kunna åta dig både korta uppdrag med krav på snabb återrapportering, och långa uppdrag. Långa uppdrag kan innefatta hela kedjan från studiedesign och relevant avgränsning av uppdraget, till datainsamling, bearbetning, analys och avrapportering i olika former. För arbetsuppgifterna krävs bred och djup metodkunskap, både kvalitativ och kvantitativ.

För databearbetning använder vi bland annat Supercross, SAS, SPSS och Excel. Muntlig och skriftlig framställning är också en del i arbetet. Som utredare arbetar du självständigt, men har stöd i utredargruppen för exempelvis metodresonemang.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs minst magisterexamen, och gärna forskarutbildning inom relevant område.

Just nu söker vi en person med samhällsekonomi som specialområde. Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och samhällsanalys inom berörda områden är meriterande. Kunskap och erfarenhet av arbete med statistiska programvaror är meriterande. Likaså arbete med hjälp av GIS. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, och att pedagogiskt kunna förklara kunskapsläget och dess nyckelfaktorer och samband inom aktuella områden är krav.

God samarbetsförmåga krävs, då uppdragen ofta innebär kontakter med många olika samarbetspartners, samt även intresse för samhällsfrågor. Du är noggrann och strukturerad, lösningsfokuserad och drivs av att arbeta med ett ständigt förbättringsfokus. Du bör ha förmåga att kunna arbeta under tidspress när så behövs. Positivt om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Snarast.

Ansökan

Ansök senast:   2018-04-22

Referensnummer:   RS 2018/524

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Patrik Lind, Avdelningschef 076-770 49 32

patrik.lind@regiongavleborg.se 

Fackliga företrädare

Johanna Ridal, SACO 072-521 09 69

johanna.ridal@regiongavleborg.se 

Sara Sjölin, Vision 026-15 86 21, 070-642 78 06

sara.sjolin@regiongavleborg.se 

Övrigt

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!
-----------------------------------------------------------
Region Gävleborg använder sig av e-rekrytering.
Uppgifterna sparas enligt personuppgiftslagen (PUL) och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill.

Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se
 där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 22 april . Arbetsort : Hela landet

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Region Gävleborg

Alla jobb hos Region Gävleborg

Liknande jobb Utredare med samhällsekonomisk profil