Region Gävleborg

Controller till Hälso- och sjukvården i Region Gävleborg

Region Gävleborg har ansvar för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Bland ansvarsområdena finns folkhälsa och hälso- och sjukvård, infrastruktur och kollektivtrafik, kompetens- och utbildningsfrågor, näringslivsutveckling, internationella frågor och kultur. Vi arbetar för hög kvalitet, professionalism och effektiva tjänster som förenar hjärna och hjärta. Vi är 6 500 årsanställda och omsätter drygt 10 miljarder.

Uppdraget

Tillsammans jobbar vi med visionen vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient med fokus på att utveckla den framtida hälso- och sjukvården. Vi utgår från både patientsäkerhet och arbetsmiljö och vi vill skapa den bästa vården samt vara en attraktiv arbetsgivare.

Till hälso-och sjukvårdens gemensamma resuser söker vi nu en kvalificerad controller. Du kommer att arbeta i ett team med controllers som stöttar hälso- och sjukvårdens ledning med ekonomisk planering och uppföljning. Organisatoriskt tillhör du ledningsstöd och har hälso- och sjukvårdens stabschef som närmaste chef.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag kommer att ha stort fokus på ekonomistyrning i praktiken. Arbetet innebär att arbeta med budget, prognos och bokslut för hälso- och sjukvården. En viktig del i arbetet kommer att vara analys av resultat och nyckeltal för att bistå med beslutsunderlag till ledning.

En annan viktig del i ditt uppdrag kommer att vara att koppla ihop ekonomi med  andra verksamhetsindikatorer för att kunna identifiera och föreslå utvecklingsområden inom verksamheten.

I uppdraget finns också en samverkan med det ekonomistöd som finns organiserat i regionens centralal lednings- och verksamhetsstöd.

Dina kvalifikationer och egenskaper

Du har en högskoleexamen inom ekonomiområdet. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och har kännedom om politiskt styrd verksamhet. Flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete är meriterande.

Du är analytiskt lagd och noggrann samt slutför de arbetsuppgifter du ansvarar för. Du kan prioritera din arbetsinsats och tycker om att strukturera upp arbetsflöden. Du är lösningsorienterad och van att arbeta mot uppsatta mål. Du har lätt för att samarbeta och värderar relationer till dina kollegor.

Övrigt

Inom Region Gävleborg ser vi en ökad mångfald som tillgång, både vad gäller kön, ålder och etnisk bakgrund.

Eftersom Hälso- och sjukvården är länsorganisationer ingår en del resor i uppdraget. Resorna sker i första hand med allmänna kommunikationer men det finns även tillgång på leasingbilar. Detta innebär att körkort är önskvärt.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Intresseanmälan

Vi samarbetar med Experis i rekryteringsprocessen och hanterar intresseanmälningar löpande.

För att inleda en dialog om tjänsten, skriv eller ring till Marjo Carlson, 026-66 32 34, marjo.carlson@se.experis.com

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare

Vårdförbundet: Anna Bergström, 070-524 46 55, anna.bergstrom@vardforbundet.se

GHLF: Anders Forsell, 026-66 47 20, anders.forsell@regiongavleborg.se 

Kommunal: Tord Andersson, 070-541 57 09, tord.andersson@regiongavleborg.se

Vision: Lotta Eriksson, 070-217 72 53, eva.charlotte.eriksson@regiongavleborg.se

SACO: Eva Matton, 026- 15 86 89, eva.matton@regiongavleborg.se

Ledarna: Anneli Samuelsson, 073-084 36 91, anneli.samuelsson@regiongavleborg.se  

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Gävleborg

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Region Gävleborg

Alla jobb hos Region Gävleborg

Liknande jobb Controller till Hälso- och sjukvården i Region Gävleborg