Regeringskansliet

Rättssakkunnig/jurist - arbeta med rättsliga frågor inom Arbetsmarknadsdepartementets ansvarsområden

- rättssekretariatet, Arbetsmarknadsdepartementet

Är du en skicklig jurist med kvalificerad juridisk bakgrund som vill arbeta med rättsliga frågor inom Arbetsmarknadsdepartementets ansvarsområden - arbetsmarknad, arbetsliv och nyanländas etablering? Som vår nya medarbetare får du ett varierat arbete i händelsernas centrum.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Dina arbetsuppgifter vid rättssekretariatet innebär att utarbeta lagrådsremisser, propositioner och författningstexter samt svara för juridisk kvalitetssäkring inom departementet. Du arbetar brett inom juridiken genom att du involveras i departementets samtliga ansvarsområden. Arbetet innebär även att lämna upplysningar och råd till den politiska ledningen och till enheter i rättsliga frågor inom departementets ansvarsområde. Du bistår i viss mån expeditionschefen med regeringsärenden och ärendehantering. Vidare ingår du i en grupp med engagerade och kompetenta kollegor då vi vanligtvis arbetar i team som består av olika kompetenser. Läs mer om departementet och sekretariatets verksamhet på
www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig som är hovrätts- eller kammarrättsassessor eller har erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete, som vi bedömer som likvärdigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom något av de rättsområden som hör till Arbetsmarknadsdepartementets ansvarsområden.

Dina egenskaper
Som rättssakkunnig hos oss behöver du vara en mycket skicklig jurist med god analytisk förmåga, gott omdöme och ett strukturerat och systematiskt tänkande. Då arbetet medför att det ofta krävs snabba ställningstaganden behöver du vara självgående, noggrann och snabb i ditt arbete. Vi förutsätter att du är resultatinriktad, initiativrik och kvalitetsmedveten. Det är även viktigt att du har god förmåga att arbeta i grupp och att du värdesätter samarbete med andra.

Övrigt
Tidsbegränsad anställning till och med 31 december 2018. Tillträde snarast. Det kan finnas möjlighet till fortsatt anställning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta chefen för rättssekretariatet Ulrika Björne på telefon 08-405 24 12. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Katarina Sandström på telefon 08-405 22 15. Fackliga kontaktpersoner är Elizabeth Wijkman, Saco, och Thomas Janson, ST, och nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 20 december 2017. 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 20 december . Arbetsort : Stokholm . Publicerat : 7 december

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Regeringskansliet

Alla jobb hos Regeringskansliet

Liknande jobb Rättssakkunnig/jurist - arbeta med rättsliga frågor inom Arbetsmarknadsdepartementets ansvarsområden