PTS

Verksjurister till Rättsavdelningen

Ref 19-4105

 

Är du en ansvarstagande jurist som har lätt för att sätta dig in i nya rättsområden? Har du dessutom erfarenhet av regelgivning eller tycker att det låter spännande att utforma föreskrifter utifrån ny lagstiftning? Då kan du vara en av de verksjurister som PTS söker.

 

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

 

Rättsavdelningen söker nu två verksjurister till enheten för regler.

 

Vad ska jag arbeta med?
Som verksjurist kommer du arbeta brett med PTS olika rättsområden och stödja ledningen och övrig verksamhet med kvalificerat rättsligt stöd. Enheten ansvarar bland annat för rättslig utformning av myndighetens föreskrifter och allmänna råd samt PTS författningssamling. Inledningsvis kommer tjänsterna fokusera mycket på föreskriftsarbete med hänsyn tagen till att ny lagstiftning kommer komma på flera av myndighetens ansvarsområden.

 

 

Du kommer också att:

  • svara för tolkning och bedömning av övergripande verksjuridiska frågor enligt bl.a. förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen och dataskyddsregleringen
  • besvara remisser
  • medverka vid framtagande av beslut, rapporter och författningsförslag till regeringen genom granskning och juridisk bedömning 

Vem söker vi?

Vi söker dig med:

  • juristexamen
  • notariemeritering eller annan likvärdig erfarenhet
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • god förmåga att läsa och uttrycka dig i tal och skrift på engelska

 

Det är meriterande om du har goda kunskaper i allmän förvaltningsrätt och EU-rätt. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av arbete vid myndighet, särskilt med regelgivning, och med krisberedskap och/eller säkerhetsskydd. Vidare är även kunskaper i PTS sektorsspecifika regelverk meriterande.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för rollen som verksjurist är det viktigt att du är analytisk och kvalitetsmedveten. Du är också självgående och strukturerad i ditt arbetssätt. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra och har därför en mycket god samarbetsförmåga.

 

 

Var på PTS ska jag jobba?
Rättsavdelningen ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor samt myndighetens föreskriftsarbete och rättsprocesser. Avdelningen bistår även övriga myndigheten med kvalificerat juridiskt stöd. Arbetet sker i nära samarbete med myndighetens övriga avdelningar. Vi erbjuder dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter på en myndighet med hög specialiseringsnivå.

 

 

Avdelningen består av två enheter, enheten för regler och enheten för rättsprocesser och tvistlösning. Tjänsterna är placerade på den förstnämnda enheten.

 

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

 

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

 

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats. 

 

Om anställningen
En av tjänsterna avser tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning och en avser ett ettårigt vikariat. Placering är i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

 

Då anställningarna är placerade i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 12 maj 2019. Diarienummer: 19-4105

 

För mer information kontakta tf. enhetschef Sofie Sandell, 08-678 56 19 eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

 

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

 

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 12 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från PTS

Alla jobb hos PTS

Liknande jobb Verksjurister till Rättsavdelningen