PTS

Jurister till nätsäkerhetsavdelningen

Vårt samhälle är beroende av internet och telefoni. Vi förväntar oss att de kommunikationstjänster vi använder ska fungera överallt och hela tiden, och att vår information inte kommer på avvägar eller används på ett oönskat sätt. Om du tycker att det är viktigt att arbeta för tillförlitlig och säker elektronisk kommunikation så kan du vara den vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Säkerhetsfrågor blir allt viktigare i samhället och Nätsäkerhetsavdelningen växer. Vi söker nu tre jurister, två till enheten för robusthet och beredskap och en till enheten för nummer och adressering.

Vad ska jag arbeta med?

Som jurist arbetar du med att utveckla och tillämpa regelverk för aktörer som arbetar med elektronisk kommunikation. Du ansvarar för utredningar, deltar i arbete med föreskrifter, bedriver tillsyn och bereder beslut om t.ex. robusthetsåtgärder eller ändringar av telefoninummerplanen. Du handlägger även regeringsuppdrag, remisser och utredningar samt bidrar till arbete med kravställning vid upphandling.

I arbetet ingår även att samverka med operatörer, myndigheter och andra organisationer samt att medverka och representera PTS i nationella och internationella sammanhang.

En annan viktig uppgift är att hålla sig informerad om vad som händer i branschen för elektronisk kommunikation, t.ex. hur teknikutvecklingen påverkar frågorna inom avdelningens ansvarsområden.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen eller annan juridisk examen och har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete samt en teknisk förståelse inom it. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet från it- eller telekombranschen eller av myndighetsutövning. Det är även meriterande om du är notariemeriterad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du drivande, initiativrik och analytisk. Du har en god samarbetsförmåga och kan samordna och skapa samsyn. Det är viktigt att du är utåtriktad och kommunikativ.

Var på PTS ska jag jobba?

På nätsäkerhetsavdelningen arbetar jurister, ingenjörer och ekonomer för att nät och tjänster ska vara tillförlitliga, att samhällets behov av elektronisk kommunikation ska uppnås samt att nummer och tekniska koder ska användas effektivt.

Enheten för robusthet och beredskap arbetar inom områdena krisberedskap, försvarsplanering och genomförande av åtgärder för att öka robusthet i nät och tjänster för elektronisk kommunikation. Enheten för nummer och adressering arbetar främst inom områdena nummer och adressering, nationella toppdomäner och nödsamtal.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningarna är placerade i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Vid tillsvidareanställning kan följa en skyldighet att krigsplaceras.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se senast den 28 februari 2018. Uppge diarienummer 18-1448 i ämnesraden.

För mer information om tjänsterna på enheten för robusthet och beredskap kontakta tf. enhetschef Rita Hammarstedt, 08-678 58 31, rita.hammarstedt@pts.se eller HR-specialist Johan Gustavsson, tel. 08-678 58 11.

För mer information om tjänsten på enheten för nummer och adressering kontakta tf. enhetschef Bo Martinsson, 08-678 56 53, bo.martinsson@pts.se eller HR-specialist Johan Gustavsson, tel. 08-678 58 11.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se 

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från PTS

Alla jobb hos PTS

Liknande jobb Jurister till nätsäkerhetsavdelningen