PTS

Jurister till Avdelningen för marknadsreglering

PTS söker dig som är en erfaren jurist och som vill vara med och påverka spelreglerna för marknaden för elektronisk kommunikation. Vi tror att du har arbetat i utredande roller i flera år och attraheras av att finna lösningar i komplexa juridiska frågeställningar.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår hemsida.

Avdelningen för marknadsreglering söker nu jurister till enheten för tillsyn och tvistlösning samt till enheten för elektroniska kommunikationstjänster.

Vad ska jag arbeta med?

Vi söker dig som vill

  • genomföra juridiska utredningar och bedömningar inom ramen för PTS analys av konkurrenssituationen på telekommarknaden
  • medverka i SMP-beslut (Significant Market Power) om marknadsdominans och skyldigheter inklusive prisreglering
  • medverka i tillsyn och tvistlösning av meddelade beslut samt i domstolsprocesser
  • medverka i externa kontakter med operatörer och i internationella samarbeten

Vem söker vi?

Du har jur. kand.-utbildning eller motsvarande och flerårig för tjänsten relevant yrkesverksamhet, t.ex. erfarenhet av utrednings- och analysarbete. Du behöver också ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är kunskaper inom nationalekonomi, förvaltningsrätt, EG-rätt och/eller konkurrensrätt. Likaså är det meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning, arbete i domstol, offentlig förvaltning, tillsyn eller från arbete inom it- och/eller telekomsektorn.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper beträffande förmågor kring analytisk förmåga, samarbete, initiativ, flexibilitet, mål- och resultatorientering, lösningsorientering samt att se helheter och samband.

Var på PTS ska jag jobba?

Tjänsterna tillhör Avdelningen för marknadsreglering som är en ny avdelning fr.o.m. 1 mars då PTS nya organisation träder i kraft. Avdelningen ansvarar för frågor mellan operatörer som rör kanalisation, bredbandsnät och -tjänster, samtrafik, nätneutralitet, roaming, samt prisreglering. Avdelningen verkar för väl fungerande konkurrens som leder till att konsumenterna får bra valmöjligheter och prisvärda tjänster.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Tjänsterna är både tillsvidare och visstid. Placeringsort Stockholm. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2019

För mer information kontakta enhetschef Marielle Sjögren på 08-678 55 96 (Enheten för tillsyn och tvistlösning), tf. enhetschef Fredrik Blomström (Enheten för elektroniska kommunikationstjänster) på 08-678 56 07 eller HR-specialist Johan Gustavsson på tel. 08-678 58 11.

Fackliga kontaktpersoner nås på saco@pts.se och st@pts.se.

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från PTS

Alla jobb hos PTS

Liknande jobb Jurister till Avdelningen för marknadsreglering