PTS

Jurist till postavdelningen

Vill du vara med och skapa goda förutsättningar för postoperatörer och användare av posttjänster? Då passar du perfekt på PTS Postavdelning. Just nu söker enheten för posttillsyn en driven, lösningsorienterad och nyfiken jurist som är beredd att arbeta brett med enhetens frågor.

PTS bevakar områdena elektronisk kommunikation och post. Med elektronisk kommunikation avses telefoni, internet och radio. PTS arbetar för långsiktig konsumentnytta, långsiktigt hållbar konkurrens, effektivt resursutnyttjande och säker kommunikation.

Vi arbetar för att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö. Det är en av anledningarna till att PTS utnämnts till Sveriges modernaste myndighet.

Vad ska jag arbeta med?

Specifika arbetsuppgifter för tjänsten kan vara att inom Postavdelningens ansvarsområden bland annat:

 • arbeta med att utveckla och tillämpa regelverket inom enhetens ansvarsområden, t.ex. medverka i arbetet med att ta fram föreskrifter och allmänna råd, skriva beslut om tillståndsvillkor, genomföra konsekvensanalyser och utöva tillsyn
 • handlägga juridiska frågor och bistå med juridiska analyser inom enhetens och avdelningens ansvarsområden, t.ex. besvara frågor från operatörer och allmänhet, svara på remisser och beredningar
 • leda och delta i projekt, arbetsgrupper, utredningar och regeringsuppdrag
 • delta i avdelningens arbete med totalförsvarsfrågor
 • samverka och ha externa kontakter med regeringskansliet och andra myndigheter, branschföreträdare samt organisationer
 • medverka och representera PTS i nationella och internationella sammanhang
 • delta i övriga arbetsuppgifter på enheten

Vem söker vi?

 • juris kandidat-/juristexamen
 • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete
 • erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete

Meriterande:

 • erfarenhet av myndighetsutövning
 • notariemeritering

Som person tycker du om att arbeta tillsammans med andra, du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är bra på att uttrycka dig verbalt och i skrift. Du ser sakfrågor i ett helhetsperspektiv och har en förmåga att samordna och skapa samsyn. Vidare tar du gärna egna initiativ samtidigt som du är effektiv och har en inre drivkraft.

Vad gör postavdelningen?

Postavdelningen arbetar för att alla i Sverige ska ha tillgång till tillförlitliga och väl fungerande posttjänster anpassade till avsändarens och mottagarens faktiska behov på en väl fungerande postmarknad. Det innebär bl.a. att det ska finnas tillgång till posttjänster till rimliga priser oavsett var man bor, samt att konkurrensen på postmarknaden är fungerande.

Digitaliseringen i samhället medför ändrade konsumtionsvanor och beteendemönster hos både konsumenter och företag. Denna utveckling påverkar i allra högsta grad brev- och paketmarknaden. Mitt i den verkligheten befinner sig PTS Postavdelning. Avdelningen ansvarar för PTS arbete med att skapa goda förutsättningar för att alla invånare och organisationer ska ha tillgång till brev och pakettjänster som motsvarar de behov som finns.                

Vid enheten för posttillsyn hanteras bland annat utredningar inom postområdet, bevakning och tillsyn av en fungerande posttjänst för konsumenter och företag, ekonomisk tillsyn, tillstånd och tillståndsvillkor för postoperatörer samt internationellt arbete inom postområdet.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra anställda mår bra och har förutsättningar att prestera goda arbetsresultat. Vi satsar på intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Se filmen om PTS

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se, senast den 24 maj 2018. Ange dnr. 18-5777 i ämnesraden.

För mer information kontakta enhetschef Emma Maraschin på tel. 08-678 56 74 eller HR-specialist Linn Arnewing på tel. 08-678 57 01.

Fackliga kontaktpersoner nås på saco@pts.se och st@pts.se.

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.pts.se

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från PTS

Alla jobb hos PTS

Liknande jobb Jurist till postavdelningen