PTS

Jurist till avdelningen för samhällsfrågor

Vi söker nu en jurist som vill arbeta för att skapa goda förutsättningar för konsumenter inom telekomområdet. Tycker du om att arbeta i en föränderlig och komplex miljö där många sakfrågor styrs av det politiska läget så kan det vara dig vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Vad ska jag arbeta med?

Vi söker en jurist till vår enhet för konsumenträttigheter. På enheten hanteras bland annat tillsyn enligt lagen om elektronisk kommunikation över operatörernas efterlevnad av kraven på bl.a. information till abonnenter, innehåll i avtal, olika former av kostnadskontroll och bindningstider.

Enheten arbetar också med att utreda och vidta åtgärder för att säkerställa tillgången till bredband och telefoni, bl.a. genom upphandling av telefonilösningar och kartläggning av marknadens förutsättningar respektive behov av insatser från det offentliga.

Specifika arbetsuppgifter är att inom enhetens ansvarsområden bland annat:

  • handlägga ansöknings- och tillsynsärenden
  • delta i arbete med föreskrifter
  • göra utredningar och skriva rapporter eller beslut
  • medverka i och leda projekt
  • samarbeta och ha externa kontakter med regeringskansliet och andra myndigheter, branschföreträdare, organisationer samt olika typer av arbetsgrupper – såväl nationella som regionala och lokala samt enskilda som kontaktar myndigheten

Vem söker vi?

Vi söker dig med:

  • en juridisk examen
  • minst två års erfarenhet av att ta fram och bereda underlag samt göra juridiska bedömningar

Eftersom en stor del av tjänsterna innebär utredningsarbete, skriva underlag och kontakt med många olika aktörer ser vi även att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är analytisk, har en strategisk förmåga och kan se sakfrågor utifrån ett helhetsperspektiv. Vidare är du lösningsorienterad och driver ditt arbete framåt.

Eftersom du kommer att många olika kontakter är det viktigt att du tycker om att arbeta tillsammans med andra och har en god samarbetsförmåga.

Var på PTS ska jag jobba?

Tjänsten tillhör avdelningen för samhällsfrågor vars verksamhet till stor del har målet att bidra till att konsumenternas rättigheter är väl tillgodosedda och att konsumenterna är välinformerade samt kan fatta välgrundade beslut. Eftersom verksamheten i stor grad styrs av den politik regeringen fastställt inom telekomområdet innebär arbetet i mångt och mycket att påverka utvecklingen och bidra till samhällsnytta.

På enheten för konsumenträttigheter hanteras bland annat:

  • tillsyn över operatörernas efterlevnad av kraven enligt lagen om elektronisk kommunikation i fråga om, den information som ska lämnas till abonnenterna och reglering av bindningstider m.m.
  • handläggning av ansökningar från enskilda om att via PTS få tillgång till grundläggande internetuppkoppling eller telefoni.
  • utredningar och åtgärder för att säkerställa tillgången till bredband och telefoni, bl.a. upphandling av telefonilösningar och kartläggning av marknadens förutsättningar respektive behov av insatser från det offentliga

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Se filmen om PTS

Om anställningen

Anställningen är ett vikariat på 1,5 år. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se senast den 20 augusti 2018. Uppge diarienummer 18-8819 i ämnesraden.

För mer information kontakta jurist Sally Stenberg på tel. 08-678 56 50 eller HR-specialist Camilla Denijs på tel. 08-678 58 01.

Fackliga kontaktpersoner nås på saco@pts.se och st@pts.se.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från PTS

Alla jobb hos PTS

Liknande jobb Jurist till avdelningen för samhällsfrågor