PTS

Enhetschef till spektrumavdelningen

Är du en teknikintresserad trygg ledare som vill arbeta med samhällsnytta? Har du förmågan och viljan att skapa effektiva team som når högt uppsatta mål? Då kan du vara den enhetschef vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Hos oss får du verka i en innovativ och kreativ miljö, med uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete.

Vad ska jag arbeta med?

Som enhetschef på enheten för spektrumtillsyn och medlem av avdelningens ledningsgrupp kommer du att arbeta för att hela PTS ska nå ett gott resultat. Du kommunicerar och samverkar, du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv, du driver och prioriterar de för myndigheten viktiga frågorna. Du kommer ha budgetansvar samt personalansvar för enhetens medarbetare och du rapporterar direkt till avdelningschefen.

Du tydliggör uppdrag och mål samt planerar, utvecklar och följer upp verksamheten i dialog med medarbetarna och tar ett stort ansvar för arbetsmiljön, såväl fysisk som psykosocial. Du har intresse för och förmåga att leda och inspirera kvalificerade medarbetare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen eller motsvarande kunskaper
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska och engelska
  • Grundläggande tekniska kunskaper
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat ledarskap bl.a. som chef

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete på myndighet inkl. myndighetsövning, erfarenhet av radioområdet med spektrumfrågor samt arbetsledning på distans. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är trygg i ditt ledarskap och är teknikintresserad. Det är viktigt att du är en kommunikativ, tydlig, initiativrik och drivande person. Du har också en mycket god förmåga att planera, prioritera, genomföra och följa upp ditt arbete.

Var på PTS ska jag jobba?

Spektrumavdelningen verkar för att maximera samhällsnyttan av radiospektrum över tid. Avdelningen arbetar för att möjliggöra säkra, prisvärda och effektiva radiobaserade tjänster och produkter för slutkonsumenter och andra radioanvändare. Avdelningen består av en ledningsgrupp samt 4 enheter, varav en är Enheten för spektrumtillsyn.

Enheten för spektrumtillsyn ansvarar för tillsyn av radioanvändning samt marknadskontroll av radioutrustningar. Enheten bedriver aktiv fälttillsyn över hela landet och har tillsynskontor i Stockholm och Malmö. 

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Placering är i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se senast 18 mars 2018. Uppge diarienummer 18-1963 i ämnesraden.

För mer information kontakta avdelningschef Jonas Wessel 08-678 57 77 eller HR-specialist Linn Arnewing, 08-678 57 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från PTS

Alla jobb hos PTS

Liknande jobb Enhetschef till spektrumavdelningen