PostNord

Bolagsjurist PostNord

PostNord är en av Nordens ledande aktörer inom kommunikations- och logistiklösningar. PostNord omsätter ca 37 miljarder kronor och har ca 31 000 anställda. Legal Affairs tillhandahåller juridiska tjänster till hela PostNord-koncernen. Vi arbetar målinriktat med affären i fokus genom att ge förstklassig service.

Legal Affairs söker nu en bolagsjurist som har en bred allmän juridisk kunskap. Du har erfarenhet från arbete med avtalsrätt och upprättande av diverse avtal gärna på reglerade marknader, samt börs-och bolagsrätt. Erfarenhet av några ytterligare rättsområden som, t ex transport- och/eller fastighetsrätt, är meriterande.  

Vi erbjuder

Legal Affairs kommer att ge dig tillfälle att arbeta i ett erfaret team i en trevlig och modern arbetsmiljö med omväxlande och intressanta juridiska frågor nära affären.  Du kommer att få arbeta självständigt, ta eget ansvar, vara del av ett team och vara med på en spännande förändringsresa i ett företag och bransch som kräver nytänkande.

Som bolagsjurist på PostNord kommer du att få arbeta med en mängd olika avtal och frågor och dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:

• Självständigt driva och hantera en stor mängd affärsjuridiska frågor  

• Förse främst försäljnings- och inköpsavdelningarna inom koncernen med råd och anvisningar avseende olika former av avtal

• Självständigt upprätta, granska och förhandla avtal

• Börs- och bolagsrättsliga frågor

• Rekommendera förebyggande åtgärder för att bättre tillvarata tillgängliga affärsmöjligheter och minska koncernens riskexponering ur ett juridiskt och finansiellt perspektiv

Dina erfarenheter och kunskaper

Du har juristexamen och flera års erfarenhet av att arbeta brett med olika affärsjuridiska frågor från advokatbyrå och gärna från annat bolag. Du har självständigt upprättat, granskat och förhandlat ett betydande antal kommersiella avtal inom såväl försäljnings- som inköpsområdet samt arbetat med börs- bolagsrätt. Erfarenhet från ytterligare rättsområden, som transport- och fastighetsrätt, är meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen är du affärsmässig, serviceinriktad, prestigelös, har gott omdöme, eget driv och hög social kompetens. Du har i ditt arbete visat prov på utmärkt förhandlingsförmåga och ett gott affärssinne. Arbetet kommer att kräva täta kontakter med såväl personer på olika nivåer inom koncernens olika dotterbolag, dess koncernfunktioner och externt, så vi ser att du är en öppen person med förmåga och intresse av att kommunicera med andra. Komplexa juridiska problem måste kunna beskrivas i klara termer för icke-jurister.

Din roll inom PostNord kommer att kräva att du har förmåga att ta eget ansvar och fatta snabba beslut. Du kommer att arbeta både självständigt och i team. Arbetet kräver också proaktivitet, initiativförmåga och flexibilitet. Det är en fördel om du är van vid att arbeta självständigt och att du kan sköta olika arbetsuppgifter samtidigt, planera ditt eget arbete och prioritera mellan arbetsuppgifter. Vi ser därför att du är en flexibel person som kan handlägga både stora och små ärenden och har en hög stresstolerans och integritet, samtidigt som du är pragmatisk och har affären i fokus.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Placeringsort

Placering vid vårt huvudkontor i Solna. Resor förekommer i tjänsten.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg och relevanta intyg. I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners och ansökan sker via www.vonfeilitzen.se. För mer information kring tjänsten kontakta Rosita von Feilitzen, 073-540 57 07. Intervjuer kommer att göras löpande. Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2018.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från PostNord

Alla jobb hos PostNord

Liknande jobb Bolagsjurist PostNord