Polismyndigheten

Jurist inrikting upphandlingsrätt, EA Inköpsenheten

Inköpsenheten vid Ekonomiavdelningen söker en jurist med kunskap inom det upphandlingsrättsliga området som vill vara med och ansvara för Polismyndighetens inköp på nationell och regional nivå.

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

30 januari 2020

Ansök senast

27 februari 2020

Referensnummer

C35088/2020


Arbetsplatsbeskrivning
Vill du arbeta på en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad? Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Polismyndigheten söker en jurist inriktad mot upphandlingsrätt till inköpsenheten vid Ekonomiavdelningen i Stockholm.

Ekonomiavdelningen, som är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten, ansvarar för inköp, lokalförsörjning, service, verksamhetsstyrning och analys samt för den finansiella styrningen inom myndigheten.

Enheten för inköp ansvarar för all anskaffning (exklusive IT) inom Polismyndigheten på både nationell och regional nivå. Inköpsverksamheten omfattar det strategiska inköpsarbetet baserat på kategoristyrning, upphandlingsverksamhet, den centrala lagerhanteringen och hanteringen av inköpsärenden. Polisen anskaffar årligen varor och tjänster för drygt 3,5 miljarder kronor.

Juridikgruppen vid inköpsenheten hanterar avtals- och upphandlingsrättsliga frågor (exklusive IT-området) inom Polismyndigheten och består i dag av en gruppchef, som sitter i ledningsgruppen för enheten, samt av två medarbetare varav en i huvudsak är inriktad på avtalsrättsliga frågor och en i huvudsak är inriktad på upphandlingsrättsliga frågor. Medarbetare inom gruppen arbetar dock med en flexibilitet som innebär att man ska kunna hantera samtliga frågor inom gruppens ansvarsområde. Juridikgruppen är i dag under utveckling till följd av en omorganisation med inriktningen att arbeta kategoristyrt inom enheten. Detta får till följd att hela gruppen kommer få vara delaktiga i uppbyggnaden av gruppens strategiska inriktning framöver.


Arbetsbeskrivning
Polismyndighetens inköpsenhet söker en jurist med kunskap inom det upphandlingsrättsliga området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Hantering av upphandlingsrättsliga frågor.
• Hålla utbildningar inom det upphandlingsrättsliga området.
• Hantering av överprövningar.
• Remisshantering.
• Ta fram och förvalta juridiska mallar.


Kvalifikationer
VI SÖKER DIG SOM HAR:

• Juris kandidat- eller juristexamen.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

DET ÄR MERITERANDE OM DU HAR ERFARENHET AV:

• Kvalificerat arbete inom upphandlingsrätt.
• Arbete inom det upphandlingsrättsliga området.
• Arbete inom avtalsrätt.
• Arbete inom myndighet.
• Hantering av överprövningar.
• Att kvalitetsgranska upphandlingsdokument.
• Att hålla utbildningar inom aktuellt rättsområde.
• Remisshantering.
• Att ta fram och förvalta juridiska mallar.

PERSONLIGA EGENSKAPER:

Rollen som jurist med inriktning mot avtalsrätt kännetecknas av noggrannhet, kvalitet, hög servicekänsla, flexibilitet, ett systematiskt och strukturerat arbetssätt samt en förmåga att säkerställa regelefterlevnad. Du har en mycket god analysförmåga och förmåga att identifiera vad som är relevant, samt förmåga att kunna se helheter och samband. Du har förmågan att använda dina teoretiska kunskaper som verktyg för att uppnå en så ändamålsenlig rättstillämpning som möjligt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Erika Sandell
 HR konsult
Telefon: 010-563 73 65
E-post: erika.sandell@polisen.se

Therése Vestermark
 Rekryterande chef
Telefon: 010-56 348 44

Fackliga företrädare
Johan Gertz 
Fackförbundet ST
Telefon: 010-56 70 92

Anna Owens
 SACO
Telefon: 076-767 44 70

Karna Tillheden
 SEKO Polisen
Telefon: 073-249 04 22

Sofia Ask
 Polisförbundet
Telefon: 010-563 87 10


Övrig information
Anställningsform:
 Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort:
 Stockholm, Fleminggatan 18.
Arbetstid:
 Flextid, heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Funktion:
 Jurist, EkonomiAvdelningen, Inköpsenheten, Juridikgruppen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten
 

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag  att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.seAnsök nu

Sista ansökningsdag : 27 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 31 januari

Kategorier : Inköp Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Polismyndigheten

Alla jobb hos Polismyndigheten

Liknande jobb Jurist inrikting upphandlingsrätt, EA Inköpsenheten