Polisen

Jurist till Rättsavdelningen Luleå

Beskrivning av arbetsplatsen

Polismyndighetens rättsavdelning består ca 700 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner i Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polis-myndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling. 

Funktionen är placerad i gruppen för rättstillämpning Nord som består av 11 medarbetare varav 8 jurister med ett ansvarsområde som omfattar de fyra nordligaste länen. Gruppens medarbetare är placerade i Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund.

Den breda variationen av arbetsuppgifter gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats. Vissa uppgifter är mycket verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med andra avdelningar inom polismyndigheten. 

Arbetsuppgifter

Polismyndigheten söker nu en jurist till gruppen för rättstillämpning Nord, med placering i Luleå. I funktionen som jurist kommer du ansvara för det rättsliga stödet inom hela organisationen. Arbetet kräver att du är flexibel, har hög arbetskapacitet och tillsammans med övriga medarbetare kan utföra kvalificerat juridiskt utredningsarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

 • lämna juridisk rådgivning inom hela organisationen
 • handlägga skadestånds-, ersättningsärenden och sekretessärenden
 • företräda myndigheten i domstol
 • svara på remisser och delningar
 • delta i utbildningsinsatser
 • delta i projekt av skiftande slag
 • arbeta med personuppgiftsfrågor
   

Kvalifikationer

Kraven för att gå ingå i vårt urval är att du:

 • har jur kandidatexamen
 • har minst tre års arbetslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete
 • mycket god analytisk förmåga
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
 • körkort med lägst behörighet B

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av skadeståndsrätt
 • erfarenhet av personuppgiftsfrågor
 • erfarenhet av offentlighet och sekretess
 • arbetslivserfarenhet att handlägga förvaltningsrättsliga ärenden inom staten
 • erfarenhet av att hålla utbildningar i rättsliga frågor
   

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som har en mycket god analytisk förmåga och är strukturerad och noggrann. Vi ser att du har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad som person. Du är en problemlösare som tar egna initiativ och självständigt driver frågor. Det är viktigt att du har ett gott omdöme med hög integritet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Thomas Sjöholm 076-100 93 02

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Luleå

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 8 juni 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A253.290/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta HR-konsult Sara Fjellström 070-2212512.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se  

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sista ansökningsdag : 8 juni . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Polisen

Alla jobb hos Polisen

Liknande jobb Jurist till Rättsavdelningen Luleå