Payex

Operational Risk Managers till PayEx

Vill du ha en ny utmaning inom risk där du kan vara med och påverka och utveckla verksamheten? PayEx stärker sin riskfunktion och söker nu en Senior Operational Risk Manager och en Operational Risk Manager.

 

Om oss

PayEx är en nordisk företagsgrupp med cirka 900 medarbetare i fyra länder och sedan 2017 ett helägt dotterbolag till Swedbank. Verksamheten är uppdelad i affärsområdena Swedbank Pay och Ledger & Factoring (retail finance). Sedan starten på Gotland 1972 driver vi utvecklingen inom vår bransch och är idag Nordens främsta experter inom finansieringstjänster och betallösningar. Swedbank Pay erbjuder kompletta betallösningar för återförsäljare och e-handel och Ledger & Factoring erbjuder tjänster inom faktura- och reskontrahantering, inkasso, kredithantering och finansiering. Huvudkontoret är beläget i Visby. På kontoret i Stockholm arbetar cirka 270 medarbetare.

 

Vi drivs av innovationskraft och vår strävan efter att hjälpa människor, företag och samhällen att växa. Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar – Öppen, Enkel och Omtänksam i allt vi gör.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

PayEx erbjuder ett brett ansvar för den som lockas av en roll med stort inflytande, bredd och självständighet. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsmiljö där vi är öppna för nya idéer och arbetssätt, samtidigt som vi alltid strävar efter att göra det enkelt och lätt för våra kunder. Hos oss kan du utveckla din kompetens tillsammans med engagerade ledare och kollegor. Du kommer att utmanas i din yrkesroll och arbeta i en stark gemenskap där vi tar hand om varandra, samtidigt som vi visar varandra uppskattning.

 

Tillsammans med drivna och inspirerande kollegor får du vara en del av ett team som drivs av att göra skillnad i organisationen och som vill arbeta proaktivt med riskhantering. Du får vara med och utveckla funktionen, vilket bidrar både till din personliga och yrkesmässiga utveckling.

 

Om rollen

Som Operational Risk Manager får du en nyckelroll i vårt arbete med icke-finansiella risker. Teamet består idag av fyra medarbetare, uppdelade mellan finansiella respektive operationella risker, och tillsammans arbetar vi dagligen för att främja en proaktiv riskkultur.

Du kommer att ha många kontaktytor och du förväntas att engagera och interagera med relevanta intressenter.

 

Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att:

• Stärka andra linjens arbete med uppföljning, granskning och kontroll av operationella risker.

• Delta i riskrapportering genom att samla in och utvärdera information till exempelvis styrelse och ledning samt arbeta med regulatorisk rapportering såsom IKU.

• Delta samt facilitera olika former av riskbedömningar, såsom t ex risk workshops och NPAP-processer.

• Ge råd och stöd till medarbetare inom området icke-finansiella risker.

 

Om dig

Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund och minst två, alternativt minst fem, års relevant arbetslivserfarenhet inom operativa risker från bank eller försäkring. Har du erfarenhet av arbete både i första och andra linjen är detta starkt meriterande, likaså om du har erfarenhet av PSD2 och andra relevants regelverk inom riskhantering.

Du är trygg i din roll och har kunskap om processer, incidentrapportering och oberoende granskningar.

 

Som person är du prestigelös, proaktiv, flexibel och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Vidare är du pedagogisk, kommunikativ och du tilltalas av en innovativ arbetsmiljö. Givetvis har du mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen vänligen kontakta Ellen From, 073 344 47 48, ellen.from@sharprecruitment.se alternativt Peter Ekström, 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

 

Din ansökan ska bestå av CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 september

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Payex

Alla jobb hos Payex

Liknande jobb Operational Risk Managers till PayEx