Payex

Data Protection Officer (DPO) till PayEx

Brinner du för dataskyddsfrågor och söker en roll där du får utmanas? Om du även tilltalas av en innovativ miljö där du förväntas ta stort ansvar kan den här rollen på PayEx vara rätt för dig!


PayEx är en nordisk företagsgrupp med cirka 900 medarbetare i fyra länder och sedan 2017 ett helägt dotterbolag till Swedbank. Verksamheten är uppdelad i affärsområdena Swedbank Pay och Ledger & Factoring (retail finance). Sedan starten på Gotland 1972 driver vi utvecklingen inom vår bransch och är idag Nordens främsta experter inom finansieringstjänster och betallösningar. Swedbank Pay erbjuder kompletta betallösningar för återförsäljare och e-handel och Ledger & Factoring erbjuder tjänster inom faktura- och reskontrahantering, inkasso, kredithantering och finansiering. Huvudkontoret är beläget i Visby. På kontoret i Stockholm arbetar cirka 270 medarbetare.

 

Vi drivs av innovationskraft och vår strävan efter att hjälpa människor, företag och samhällen att växa. Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar – Öppen, Enkel och Omtänksam i allt vi gör.

 

Vi söker nu en Data Protection Officer (DPO) med placering på Kungsgatan 36, Stockholm.

 

Vad erbjuder vi dig?

Du blir del av en grupp med en stark teamkänsla och höga ambitioner. Vi har fokus på vår vision och vårt syfte, men också nära till skratt och med glimten i ögat. Vi är öppna för nya idéer och arbetssätt samtidigt som vi alltid strävar efter att göra det enkelt och lätt för våra kunder. Tillsammans med drivna och inspirerande kollegor får du vara en del av ett team som drivs av att göra skillnad och du får vara med och utveckla funktionens arbetssätt och metodik i en spännande tid.

 

Om du vill utmanas i din yrkesroll och arbeta i en stark gemenskap där vi tar hand om varandra, samtidigt som vi visar varandra uppskattning, är vi rätt arbetsplats för dig.

 

Om rollen

Som DPO på PayEx ingår du i Complianceteamet som tillsammans med Riskfunktionen utgör andra försvarslinjen hos oss. Vi har en nära dialog med ledare och medarbetare och fokuserar på regelefterlevnad samtidigt som vi har ett starkt affärsfokus och ett lösnings- och samarbetsorienterat synsätt.

 

Rollen som DPO inkluderar bland annat att:

• Informera, utbilda och ge råd till anställda på PayEx vars arbetsuppgifter påverkas av skyldigheterna enligt dataskyddsförordningen.

• Övervaka och kontrollera efterlevnaden av de krav som ställs på PayEx hantering av personuppgifter inklusive rapportering.

• Ge råd vid konsekvensbedömningar vid ny/ändrad databehandling.

• Samarbeta med och vara kontaktperson relativt tillsynsmyndigheterna (bl.a. Integritetsskyddsmyndigheten).

 

Compliancefunktionens ansvarsområde inkluderar PayEx legala enheter och filialer i de nordiska länderna. Du rapporterar till Chief Compliance Officer, VD samt styrelse.

 

Om dig

Vi söker dig med svensk juristexamen samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från advokat-/konsultbyrå, bolag eller tillsynsmyndighet. Du förväntas ha goda kunskaper inom dataskyddsförordningen och övriga tillämpliga dataskyddsregelverk. Erfarenhet från finansbranschen och/eller förståelse för informationsteknik och IT-säkerhet är meriterande.

 

Som person tar du ägarskap, är proaktiv och affärsdriven. Du har en stark kommunikativ förmåga, är prestigelös samt en teamplayer som kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra delar av verksamheten. Du trivs med att driva på och utveckla processer självständigt samt har förståelse för affären.

 

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Ellen From på 073 344 47 48 eller ellen.from@sharprecruitment.se

 

Din ansökan ska bestå av ett CV och gärna personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Payex

Alla jobb hos Payex

Liknande jobb Data Protection Officer (DPO) till PayEx