P Capital Partners

Compliance Officer till P Capital Partners

Har du erfarenhet av compliancearbete inom fonder och investeringsverksamhet och vill vara med i att stötta företag i hållbarhetsomställning?

 

P Capital Partners (PCP) stöttar medelstora entreprenörsägda företag i främst Norden och tysktalande Europa genom en utlåningsverksamhet. Verksamheten startade 2002 och har idag vuxit till en av de största aktörerna i Europa, med en växande organisation och ett antal utvecklingsmöjligheter den kommande femårsperioden. Fondernas investerare består av främst stora svenska och internationella institutioner där merparten deltagit i ett flertal fonder under 15 års tid.

 

Nu söker vi en person till rollen som Compliance Officer till vårt kontor i centrala Stockholm.

 

 

Rollen

Som Compliance Officer hos oss är du en viktig del i bolagets dagliga verksamhet och utveckling. Du är en grundsten i P Capital Partners kontinuerliga utveckling i samband med att verksamheten växer och ett breddat produktutbud. Som ansvarig för bolagets compliancefunktion har du ett brett ansvar vad gäller att stötta och leda verksamheten i olika regulatoriska frågor.

 

P Capital Partners har en hög ambitionsnivå inom ESG-området och alla våra fonder har ett omfattande regelverk inom ESG och övergången till ett hållbart samhälle. Som Compliance Officer kommer du att vara en nyckelperson i att ytterligare utveckla denna process.

 

I rollen ingår att ge råd och stöd i regulatoriska frågor, uppföljning av verksamhetens regelefterlevnad, omvärldsbevakning avseende nya och ändrade regelverk, framtagande av riskbedömning och årsplan för funktionen, stöd vid framtagande av interna regler samt utbildningar. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a.:

 

• Leda arbetet kring bevakning och implementering av regelverk kopplade till vår verksamhet

• Följa upp och tillsammans med vår hållbarhetschef utveckla processer och regelverk kring bl.a. SFDR 8 och 9

• Hantering av regelverksöverträdelser samt identifiering, uppföljning och loggning av intressekonflikter

• Löpande kontakt med svenska och internationella tillsynsmyndigheter

• Framtagande av FATCA-dokumentation och GIIN (Form W-8BEN-E)

• Aktivt deltagande i interna forum

• Med hjälp av en extern riskkonsult sammanställa rapporter kring riskuppföljning och därefter rapportera dessa till styrelsen

• Sedvanlig interaktion med den externa internrevisionen

 

Du rapporterar direkt till bolagets VD och styrelse.

 

 

Bakgrund och profil

Vi söker dig som har en universitetsexamen i juridik eller ekonomi/finans med minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, konsultbyrå, finansiellt bolag eller Finansinspektionen, samt har erfarenhet av och särskilt intresse för compliancearbete. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med AIFM, ESG, GDPR och AML, och att du har ett intresse för omställningen till ett hållbart samhälle.

 

För att lyckas i rollen och trivas ska du kunna arbeta självständigt och verksamhetsnära i en utvecklande miljö med ett högt tempo och ta ansvar samt ägande för frågor inom ditt område. Du ska därför besitta en hög integritet, ha rätt inställning samt vara anpassningsbar vad gäller att arbeta i en partnerägd organisation.

 

 

Kontakt och ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför gärna redan idag.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Alexia Petrini på tel. 070-146 60 65 eller alexia.petrini@sharprecruitment.se.

 

 

Om PCP

P Capital Partners tillhandahåller skräddarsydda finansieringslösningar till medelstora företag i norra Europa. Vi är en strategisk, finansiell partner till företag i behov av kapital för att expandera, genomföra förvärv, refinansiera sin balansräkning eller strukturera om sin verksamhet.

 

P Capital Partners startade inom Proventus AB år 2002, satte upp den första institutionella fonden 2009 och är ett oberoende ledningsägt bolag sedan 2013. Vi har en ung organisation med korta beslutsvägar och höga tillväxtambitioner.

 

Under de senaste två decennierna har vi rest fonder på nästan 5 miljarder euro och investerat i över 140 företag och hjälpt dem att maximera sin potential.

 

Mer information finns på www.pcapital.se.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 september

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från P Capital Partners

Alla jobb hos P Capital Partners

Liknande jobb Compliance Officer till P Capital Partners