Ovako - Ing

Site Manager Ovako Boxholm

Antal tjänster: 1

Ansök senast: 14 oktober 2021

Typ av jobb: Rekrytering till företag

Yrkesområde: Industri, produktion,Management ,Teknik, Naturvetenskap

 

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 3 000 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 1000 miljoner euro. Ovako ingår sedan juni 2018 i den japanska stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 52 miljarder euro.

 

Har du erfarenhet av arbete som Site Manager och skulle vilja bli en del av ett spännande och välkänt företag i en internationell koncern? Är du en person som drivs av möjligheten att utvecklas i din yrkesroll och att få jobba med människor, material och maskiner? Då är jobbet som Site Manager på Ovako Boxholm något för dig.

 

 

Vad innebär jobbet som Site Manager?

Som Site Manager kommer du ha fullt ansvar för produktionsenheten i Boxholm med ca 220 medarbetare. Du driver och utvecklar enheten som är relativt komplex och högst upp på agendan är säkerhet i allt vi gör. Ovako är ett företag där våra medarbetare ska känna sig trygga. Verksamheten i Boxholm består av ett finvalsverk, ett mediumvalsverk och vidareförädling.

 

I rollen som Site Manager behöver du vara intresserad av kombinationen människa, teknik och maskin. Vi vill att du leder och levererar genom ditt team och skapar delaktighet genom dialog och involvering. Ditt intresse för teknik och maskiner/material är en viktig parameter för att lyckas i rollen. Du behöver ha en mycket god teknisk förståelse för att kunna sätta dig in i problemlösning tillsammans med andra medarbetare inom siten, affärsområdet och övriga koncernen.

 

Verksamheten i Boxholm bildar tillsammans med enheten i Smedjebacken affärsområdet SmeBox. Du ingår i ledningsgruppen i affärsområdet och rapporterar till BU President för SmeBox. Totalt inom affärsområdet finns 560 anställda. I rollen är du en viktig del av ledningsgruppen för hela SmeBox där du är med och skapar ett resultat för hela affärsområdet, men också för hela Ovako koncernen där vi jobbar tillsammans som en grupp för att optimera bolaget. Du är delaktig och förväntas bidra med din erfarenhet och kunskap för att omsätta Ovakos övergripande strategi till SmeBox bidrag in i bolaget.

 

Placering är i Boxholm i Östergötland.

 

 

Är du rätt för rollen som Site Manager

Som ledare är du genuint intresserad av människor och ledarskap. Organisationen utgår från ett teambaserat arbetssätt och det är nödvändigt att ledarskapet bygger på lyhördhet, samarbete och att skapa delaktighet genom dialog.

 

Du har flera års ledarerfarenhet av en liknande chefsroll inom tillverkande industri. Du har mycket god erfarenhet av att arbeta med processförbättringar och målstyrning/uppdragsledning samt att implementera detta. Du har bevisat goda resultat av att jobba med produktionsutveckling och nå uppsatta produktivitetsmål.

 

Du har vidare erfarenhet av att arbeta i en medelstor eller större organisation, gärna i internationell miljö, med tillhörande rapportering. Utbildningsmässigt är du troligtvis civilingenjör eller har en annan relevant akademisk utbildning kompletterad med väsentlig arbetslivserfarenhet. Eftersom vi ingår i en internationell koncern utgår vi ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift på en professionell nivå.

 

Som person är du lösningsorienterad med förmåga att driva, motivera och utveckla verksamheten både vad gäller teknik och kompetens hos medarbetarna. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet samt engagerar och entusiasmerar dina medarbetare för att uppnå gemensamma mål. Du har ett intresse för ledarskap samt teknik och är van vid förändringsarbete, både på strategisk och operativ nivå. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik, självgående och har blick för helhet och sammanhang.

 

Det är meriterande om du:

• har erfarenhet från Automotive, stål eller annan närliggande bransch

• har god materialkunskap

 

 

Om Ovako Boxholm

Vi tillverkar rent, starkt och hållbart stål. Vårt stål är hållbart eftersom produktionsprocessen är baserad på skrot och en nordisk elmix med låga koldioxidutsläpp. Som ett resultat är koldioxidavtrycket för Ovakos stålprodukter hela 80 procent lägre än det globala genomsnittet. Det är även rent och starkt eftersom Ovako minimerar föroreningar i stålet under produktionsprocessen. Det ger stålet högkvalitativa egenskaper som gör det möjligt för kunderna att skapa lättare, starkare och mera slitstarka slutprodukter.

 

Vårt företag har stort fokus på säkerhet, innovation, hållbarhet och kvalité. Sedan 1600-talet är vi en stolt del av svensk basindustri. Med vår långa erfarenhet, duktiga medarbetare och som en del av japanska Nippon Steel-koncernen, tar vi nu sikte på positionen som världsledare inom specialstål. För att nå vårt mål behöver vi de mest innovativa, ansvarsfulla och kunniga talangerna.

 

Se mer om Ovako https://www.youtube.com/watch?v=-E4Mit9Of5k

 

 

Ansök idag!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells, och Ovako Boxholms önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Jefferson Wells kontaktperson Thomas Andersson på telefonnummer: 070-276 99 53 eller via e-post: thomas.andersson@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval - välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

 

 

Plats

Boxholm

 

KONTAKTPERSON

Thomas Andersson

+46702769953

Thomas.Andersson@jeffersonwells.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 14 oktober . Arbetsort : Boxholm . Publicerat : 14 september

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från Ovako - Ing

Alla jobb hos Ovako - Ing

Liknande jobb Site Manager Ovako Boxholm