Östersunds kommun

VA-ingenjör med ansvar för planering och utbyggnad

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Vill du vara med om att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel till Östersunds kommun alla medborgare? Tillgången till rent vatten som kan drickas direkt ur kran!

 

Vatten Östersund är en trivsam arbetsplats med 36 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till möte. Vi ska genomföra en totalrenovering med stora investeringar på vårt största vattenverk, kommande nya lagkrav på rening men också i form av att Östersunds kommun växer kraftigt med mycket nybyggnationer, ett befintligt rörnät som kräver förnyande samt nya miljöutmaningar med förändringar i klimatet. Vi behöver nu förstärkning av ytterligare en engagerad och resultatinriktad person som är intresserad av att med miljön i fokus föra utvecklingen framåt.

 

Som VA ingenjör kommer du att ingå i teamet för installation och ledningsnät, som inkluderar  strategiskt planarbete, övergripande hydrauliska utredningar, teknik/utredning, drift och dokumentation av ledningsnät, anslutning och installationer. Vi är en organisation som är under både förändring och utveckling vilket gör att vi lägger även stor vikt på dina personliga egenskaper och färdigheter. Vi hoppas att vi i genäld erbjuder ett stimulerande arbete med utrymme för personlig utveckling.

 

Arbetsuppgifter

Innehållet i tjänsten innebär i huvudsak ansvara för utvecklingen av det framtida VA-systemet. Hydrauliska beräkningar och kostnadsuppskattningar ingår. Du kommer ha ett strategiskt ansvar och arbeta förvaltningsövergripande i tidigt skede med detaljplanefrågor och exploateringar. Planeringsansvaret inrymmer även ett fokus på att planlägga utbyggnad och förstärkning av det befintliga ledningsnätet där du också har ett nära samarbete med ansvarig för förnyelseplaneringen.

Våra uppdrag bedrivs ofta i projektform, du kommer fungera både som beställare och ansvarig utredare i projekt med ansvar för investeringsbudget och projektbudget.

 

Kvalifikationer

Högskole-/Universitetsutbildning inom väg- och vattenbyggnad, vatten- och miljöteknik, VA-teknik eller motsvarande kunskap är ett krav för tjänsten. Du har god förmåga att samarbeta med kollegor och partners såväl som med kunder. I arbetet förväntas du kunna ligga steget före och med god förmåga att se både det större och mindre perspektivet. Du är självgående, kan driva projekt och har en vilja och förmåga att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper till resten av organisationen.
Kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande.

För tjänsten krävs körkort för personbil.
På grund av att ett antal av våra anläggningar är skyddsobjekt så krävs godkänd säkerhetsprövning för att du skall vara aktuell för tjänsten. Detta ombesörjs av oss efter en eventuell anställningsintervju.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Kristina Östling, VA chef 063-14 39 38
Anette Wahlström, teamledare Installation och ledningsnät 063-14 33 07

 

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-03-26

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 mars . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb VA-ingenjör med ansvar för planering och utbyggnad