Östersunds kommun

Utredningsingenjör med inriktning mot dagvatten till Vatten Östersund

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Vatten Östersund är en enhet inom teknisk förvaltning som driver och utvecklar Östersunds kommuns vatten- och avloppsanläggningar. Enheten omfattar 6 vattenverk, 8 avloppsreningsverk, laboratorium, ett 70-tal pumpstationer, tryckstegringar och reservoarer samt 106 mil ledningar.

 

Vatten Östersund är i ett expansivt skede och behöver utöka sin driftorganisation. De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras inom organisationen. Bland annat kommer vårt största vattenverk att byggas om och förnyelsetakten på ledningsnät att öka. Vi behöver nu utöka vår bemanning och söker därför nu en utredningsingenjör med inriktning på dagvatten.

 

Arbetsuppgifter

Som utredningsingenjör med fokus på våra dagvattenanläggningar kommer du att arbeta med skötsel- och underhållsplanering, utredningar, dimensionering, reningsprocesser, klimatanpassning med mera. Du kommer att vara projektägare och ansvara för och driva egna dagvattenprojekt. Du kommer att samverka med externa och interna nätverk för dagvatten och bland annat representera verksamheten i en kommunövergripande dagvattengrupp som arbetar med dagvattenstrategi och samordning av dagvattenfrågor. Du kommer att, för va-verksamhetens räkning, övervaka och granska detaljplaner och bygglov med hänsyn på dagvattenhantering och därmed vara delaktig från planering till idrifttagande av dagvattenanläggningar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig är minst högskoleingenjör med relevant inriktning inom VA eller likvärdigt kompetens. Du har tidigare arbetat med dimensioneringar av dagvattennät och dagvattensystem och har några års VA-erfarenhet. Du har erfarenhet av plan- och byggprocesser och god vana av att föra dialog med myndigheter.

Som person är du engagerad och ansvarstagande, du kan själv planera och strukturera ditt arbete för att genomföra dina uppdrag. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra och kan kommunicera på alla nivåer. Du är en problemlösare och vill bidra till att vi har en hållbar och effektiv hantering av dagvatten.

Körkort B är ett krav.

Befattningarna är säkerhetsklassade. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, detta innebär krav på svenskt medborgarskap.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Kristina Östling, VA chef 063-14 36 74
Sara Sjöström, enhetschef 063-14 02 25

Erika Johansson, facklig representant Vision 063-14 31 75
Hanna Lindblom, facklig representant Sveriges Ingenjörer 063-14 43 07

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-01-31

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 27 december

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Utredningsingenjör med inriktning mot dagvatten till Vatten Östersund