Östersunds kommun

Upphandlare IT till Upphandlingskontoret

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Sju av åtta kommuner inom Jämtlands län samarbetar inom upphandling via ett gemensamt upphandlingskontor. Upphandlingskontoret finns i Östersund och upphandlar ramavtal för varor och tjänster som de samverkande kommunerna har behov av. Kontoret styrs politiskt via Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan (GNU). Idag består upphandlingskontoret av åtta medarbetare som alla sitter i Östersund där även denna tjänst kommer att vara förlagd.

 

Östersunds kommun satsar på upphandlingskontoret med både lönesatsningar och kompetensutveckling. Därför om du är nyfiken och driven har du stora möjligheter att växa i din roll.

 

 

Arbetsuppgifter

Att arbeta som upphandlare hos oss är utvecklande och varierande och innebär att i nära samverkan med våra beställare professionellt och affärsmannamässigt genomföra upphandlingar inom många olika områden. Arbetet innefattar att säkerställa att varor och tjänster upphandlas i enlighet med gällande lagstiftning. Du kommer självständigt att ta fram upphandlingssunderlag och göra utvärderingar i samråd med beställare inom din kategori. Vidare är uppföljning och förvaltning av avtalen viktiga delar i ditt arbete. Vi arbetar även på uppdrag som konsulter ute i de olika kommunerna vilket innebär många kontaktytor både internt och externt.

 

 

Kvalifikationer

- Eftergymnasial utbildning som är relevant för upphandlingsyrket, gärna en ekonomisk eller juridisk examen.

 

- Vi söker även dig som har en pågående eller avslutad YH/KY-utbildning med inriktning offentlig upphandling/strategiskt inköp.

 

- Mycket goda kunskaper i svenska, är duktig på både muntlig och skriftlig framställning samt har goda kunskaper i Officepaketet.

 

- Körkort för bil krävs då tjänsten omfattar hela länet och resor ingår som en naturlig del i arbetet.

 

Meriterande

- Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och vana av upphandlingsverktyget tendsign.

 

- Det är meriterande om du brinner för att hålla utbildningar eller tala inför stora grupper då det finns möjlighet att växa inom det området.

 

- Erfarenhet av att arbeta konsultativt och i projektform.

 

Profil

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket hos oss betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga. Du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

 

Östersunds kommun kan erbjuda en stimulerande arbetsmiljö med bra villkor och med stora möjligheter till kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och företagshälsovård.

 

I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas att arbeta tillsammans.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Urval kommer ske löpande.

 

Provanställning i 6 månader kan komma att tillämpas.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

områdeschef

Gustaf Danielsson

063-14 45 87

 

facklig representant Vision

Eva Hammarström

063-14 33 20

 

Sista ansökningsdag

2021-12-16

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 16 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 26 november

Kategorier : Inköp Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Upphandlare IT till Upphandlingskontoret