Östersunds kommun

Studie- o yrkesvägledare Parkskolan

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde 190901. I tjänsten ingår även viss tid på tidigareskolorna i centrala Östesund.

 

Vi på Parkskolan arbetar dagligen med att utveckla vår verksamhet och de prioriterade områden vi fokuserat extra på under detta läsår är:

-trygghet och studiero

-språk och kunskapsutvecklande arbetssätt i alla ämnen, genom kollegialt lärande

 

Parkskolan är en kommunal skola som omfattar årskurserna 6-9. Skolan ligger på ett bekvämt gångavstånd från Östersunds centrum och ligger i ett parkliknande område. Skolan är indelad i tre arbetslag, som vardera innefattar fyra klasser. Totalt går det för närvarande 300 elever på skolan.

 

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare inom Östersunds Kommun arbetar man i en utvecklande miljö där det finns ambition och satsning på arbetet skola/omvärld! Juni 2015 antogs nya riktlinjer för studie- och yrkesvägledning inom Östersunds Kommun. Implementeringen av riktlinjerna är igång och ute på skolorna inleds arbetet med att göra en lokal aktivitetsplan. Parkskolan tillsammans med F-5 grundskolorna i centrala skolområdet har ett pågående arbete för en F-9 SYV-plan.

Som studie- och yrkesvägledare har man även ett nära samarbete med övriga studie- och yrkesvägledare i kommens grundskolor genom gruppen Samverkan Skola-Arbetsliv (SSA) Vägledarna har även kontinuerliga möten med övriga regionens studie- och yrkesvägledare. Östersunds kommun har centrala samordnare för skola/omvärld som bl.a. ombesörjer anskaffning av praoplatser in i systemet Samverka.nu.

I arbetet ingår att:
- Ge vägledning och information enskilt eller i grupp och särskilt uppmärksamma möjligheterna för elever med funktionsnedsättning.

- Öka medvetenheten hos eleverna om de konsekvenser olika val och studieresultat kan innebära för framtiden.

- Bidra till att motverka begränsningar i elevens studie- och yrkesval som grundar sig i kön, social eller kulturell bakgrund.

- Hjälpa eleverna att identifiera och formulera mål för studier och arbete efter grundskolan.

- Hjälpa eleverna att göra ett urval av relevanta åtgärder för att nå de formulerade målen.

- Underlätta elevernas kontakter med arbetslivet genom tex PRAO, studiebesök och/eller extern information.

- Samverka med personalen i deras studie- och yrkesorienterade insatser.

 

Kvalifikationer

Behörig studie- och yrkesvägledare.Vi söker dig som har ett gott bemötande och ett stort engagemang för eleverna och vill göra skillnad i vardagen!

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

Martin Svensson rektor 063-14 34 75 eller martin.t.svensson@ostersund.se

Anette Lööf rektor 063-14 34 71 eller anette.loof@ostersund.se

Linda Laretei-Jönsson administratör 063-14 34 70 eller linda.laretei-jonsson@ostersund.se

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-04-22

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 22 april . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 3 april

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Studie- och yrkesvägledare


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Studie- o yrkesvägledare Parkskolan