Östersunds kommun

Stödassistent till sektor LSS område Torvalla

Två till tre stödassistenter, tillsvidareanställning på heltid till två LSS bostäder i område Torvalla. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna omfattar dag, kväll, jour och helgtjänstgöring varannan helg.

 

Vård- och omsorgsförvaltningen har ca 1 800 medarbetare och verksamheten är uppdelad i fyra sektorer. Sektor LSS värdegrund innebär att främja jämlikhet i levnadsvillkor och delaktighet i samhällslivet. Målet är att personen med funktionsnedsättning ska få bästa möjliga förutsättningar att leva ett gott liv. Verksamheten skall vara grundad på respekt för den enskildes självbestämmanderätt och integritet.

 

Arbetsuppgifter

Du ska ha ett intresse av att jobba med metodutveckling och kognitiva stöd för målgruppen. Du ska ha känsla och engagemang att jobba med omvårdnad och omsorg. Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med funktionshinder och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för deras integritet och självbestämmande. Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån de boendes egna behov och önskemål.

Vårt arbetssätt ska kännetecknas av kompetens, engagemang, delaktighet samt personligt ansvar. Du behöver kunna uttrycka dig i både tal och skrift utifrån verksamhetens skyldighet att dokumentera. Utifrån ett rehabiliterande synsätt stödja medborgaren samt genomföra omsorgsinsatser utifrån fattade beslut enligt SOL, LSS och HSL. Då arbetet innefattar dokumentation och för att kunna möta brukarens behov ser vi gärna att du har datorvana.

 

Kvalifikationer

- Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen 'funktionsnedsättning' eller 'psykiatri', alternativt Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete.
- Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande 
- Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift 

Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med människor, är lyhörd, uthållig och engagerad. Utöver detta vill vi att du är en trygg person som är självgående, har god samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och är flexibel. Du kommer att ingå i ett arbetslag där arbetet ställer stora krav på förmåga att samarbeta samt att ta eget ansvar. Vi är en politiskt styrd organisation och arbetar utifrån uppdragsbeskrivning och kvalitetskrav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Ansökningar kommer att behandlas löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Berit Olsson Karlsson, enhetschef 063-14 40 42
Helena Aschenbrenner, enhetschef 063-14 37 46

 

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-10-28

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 oktober . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Offentliga jobb Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Stödassistent till sektor LSS område Torvalla