Östersunds kommun

Stödassistent till prisbelönat LSS boende på Grindstugvägen 36!

Tillsvidare på 80 % med möjlighet att arbeta a heltid inom vård-och omsorgsförvaltningen. Tillträde efter överenskommelse.

 

5-stjärnig LSS bostad på Grindstugvägen 36 söker ny kollega då vi har en pensionsavgång till sommaren!

 

LSS bostaden blev tilldelad vård- och omsorgsförvaltningens kvalitetspris 2016. Vi är ett arbetslag som jobbar med utveckling i verksamheten både mot medborgarna på LSS bostaden samt oss själva i vår yrkesroll. Vi vill ligga i framkant i arbetet med målgruppen äldre LSS, vi tar till oss nya arbetssätt och metoder. Vi jobbar utifrån kommunens ledord ”Framåt med hjärtat”.

 

Äldre personer med utvecklingsstörning är en ökande befolkningsgrupp till följd av förbättrad hälsovård och livsvillkor. Därmed får de ett ökat omvårdnads- och boendebehov som äldrebefolkningen i övrigt. I arbetet med äldre utvecklingsstörda är det viktigt med ett arbetssätt som gör att personerna kan bibehålla de funktioner de har.

 

Arbetsuppgifter

Du ska ha ett intresse av att jobba med metodutveckling och kognitiva stöd för målgruppen. Du ska ha känsla och engagemang att jobba med omvårdnad och omsorg. Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med funktionshinder och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den boende. Du stödjer de boende i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för deras integritet och självbestämmande. Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån de boendes egna behov och önskemål. 

Arbete på LSS bostad för äldre innebär ledsagning vid aktiviteter. Arbetstiderna innefattar dag, kväll, varannan helg samt sovande jourtjänstgöring. I arbetet med de boende förekommer det sjukvårdande arbetsuppgifter. 

Du kommer att ingå i ett arbetslag där arbetet ställer stora krav på förmåga att samarbeta samt att ta eget ansvar. Vi är en politiskt styrd organisation och arbetar utifrån uppdragsbeskrivning och kvalitetskrav.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad stödassistent alternativt undersköterska/skötare med inriktning valbarkurs utvecklingsstörning. Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar bland annat ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har en förmåga att arbeta självständigt, har stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsplatsen.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Marika Ulfson, enhetschef 063-14 31 71
Monica Eriksson, facklig representant Kommunal 063-14 06 34

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-02-28

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 7 februari


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Stödassistent till prisbelönat LSS boende på Grindstugvägen 36!