Östersunds kommun

Stödassistent till Daglig verksamhet

Fem stödassistenter, tillsvidareanställning på heltid till Daglig Verksamhet. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är dagtid måndag till fredag.

 

Arbetsuppgifter

Att arbeta som stödassistent inom Daglig verksamhet innbär att man har ansvar för en grupp medborgare med olika funktionsnedsättningar antingen i egna lokaler eller ute på företag. 

Du ska ha ett intresse av att jobba med metodutveckling och kognitiva stöd för målgruppen. Du ska ha känsla och engagemang för att jobba med omvårdnad och omsorg. Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för en individuell utveckling för medborgararen och göra det med stor respekt för deras integritet och självbestämmande. 

Vårt arbetssätt ska kännetecknas av kompetens, engagemang, delaktighet samt personligt ansvar. Du behöver kunna uttrycka dig i både tal och skrift utifrån verksamhetens skyldighet att dokumentera. Utifrån ett habiliterande/rehabiliterande synsätt stödja medborgaren samt genomföra omsorgsinsatser utifrån fattade beslut enligt SOL, LSS och HSL. Då arbetet innefattar dokumentation och för att kunna möta brukarens behov ser vi gärna att du har datorvana.

 

Kvalifikationer

- Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen 'funktionsnedsättning' eller alternativt Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete.
- Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande 
- Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
 
Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med människor, är lyhörd, uthållig och engagerad. Utöver detta vill vi att du är en trygg person som är självgående, har god samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och är flexibel. Arbetet ställer stora krav på förmåga att samarbeta samt att ta eget ansvar. 
Meriterande är kunskap i teckenkommunikation som stöd.
Vi ser gärna att du har B-körkort

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Ansökningar kommer att behandlas löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Karin Modigh enhetschef 063-14 45 85
Fredrik Sillerström enhetschef 063-14 38 97
Veronica Nygren enhetschef 063- 14 43 40
Lars Jonsson enhetschef 063-14 38 17
Kent Sjögren facklig representant Kommunal

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-02-28

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Stödassistent till Daglig verksamhet