Östersunds kommun

Specialpedagog/speciallärare till Lits skolområde

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2017-08-16 eller enligt överenskommelse.

 

Skolområde Lit har verksamhet i Bringåsen, Häggenås och i centrala Lit som präglas av positivt klimat och god elevsyn. Bringåsens skola och Häggenås skola är F-6 skolor. Bringåsen har idag 65 elever och Häggenås har 95 elever. Treälvsskolan i Lit är en  F-9 skola med ca 370 elever.

 

I Lits Skolområde har vi bra täckning med ett starkt team av specialpedagoger och speciallärare som man kan få handledning och konsultation av. Specialpedagogteamet erbjuder även observation i undervisningen. Som ny pedagog på skolan så får du kollegialhandledning av undervisande lärare samt internutbildning av pedagogiska verktyg.

Vi har nära till friluftsliv och natur. Vid Treälvsskolan finns idrottshall, simhall och skridskobana. Skolan driver även eget café tillsammans med eleverna.

Skolområdet drivs av 3 rektorer och skolan fortsätter att växa.

Vid pendling till Lits skolområde kan du som tillsvidareanställd pedagog få glesbygdstillägg.

 

Arbetsuppgifter

Ditt arbete i området består i hög utsträckning av att vara med och utveckla goda lärmiljöer på organisations-, grupp- och individnivå. Det sker i första hand genom handledning och konsultation till arbetslag och enskilda pedagoger samt genom fortbildningsinsatser till hela områdets personal. Fokus på skolans utvecklingsarbete är BFL samt att höja barn och elevers måluppfyllelse genom att ständigt utveckla undervisningen så att den möter alla elevers olika behov.

Som specialpedagog är du också behjälplig vid pedagogiska kartläggningar, vid utarbetandet av extra anpassningar och vid upprättandet av åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd. 
Ditt arbete innebär även att du är med och leder uppföljning, utvärdering och pedagogisk utveckling i nära samarbete med en annan specialpedagog och områdets elevhälsoteam, samt arbete på organisationsnivå tillsammans med förskolechef och rektor. Du arbetar i ett team med andra specialpedagoger och speciallärare.

 

Kvalifikationer

Specialpedagogexamen. Du är förtrogen med förskolans och skolans styrdokument och kan omsätta dessa i det dagliga arbetet. Du har ett genuint intresse för barn och elevers utveckling och lärande, ser möjligheter, är flexibel, vågar prova nya arbetssätt och har god förmåga att samarbeta och till planering och organisation.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Kajsa Eklund, biträdande rektor 070-307 59 28

 

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2017-07-02

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 31 december 9999 . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 16 juni

Kategorier : Speciallärare och specialpedagoger


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Specialpedagog/speciallärare till Lits skolområde