Östersunds kommun

Socionomer/Skolkuratorer på vikariat till Barn- och Elevhälsan

100 % Tillsvidare med tillträde 15 augusti 2018.

 

Barn- och elevhälsan är Barn- och utbildningsförvaltningens gemensamma organisation för barn- och elevhälsostöd till skolorna, både kommunala och fristående, och i viss omfattning även till förskolorna i Östersunds kommun. Inom enheten arbetar skolsköterskor, skolläkare, skolkuratorer, psykologer, specialpedagoger/speciallärare, logopeder och pedagoger med spetskompetens. Sammanlagt arbetar i enheten drygt 60 medarbetare. Till Barn- och elevhälsan hör även Särskild undervisning vid sjukhus samt ett Skolfam-team.

 

Arbetsuppgifter

Som socionom/skolkurator arbetar du utifrån en helhetssyn på eleven i dess sammanhang; skola, hem och fritid. Elevhälsans uppdrag innebär att stödja skolorna i det främjande och förebyggande arbetet samt att stödja elevernas utveckling mot skolans mål. Utöver det främjande och förebyggande arbetet ingår för dig som socionom/skolkurator även: - Arbete med olika stödinsatser för elever och föräldrar, exempelvis krissamtal, gruppsamtal, konflikthantering och relationsbearbetning mellan elever, elevgrupper, skolpersonal och föräldrar. - Stöd och handledning av arbetslag och enskild personal.

 

Kvalifikationer

-Socionomexamen. 

-Erfarenhet är meriterande, men vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet vad gäller helhetssyn, flexibilitet, ansvarskänsla och samarbetsförmåga.

-Körkort och tillgång till bil.

 

Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Maria Stiberg verksamhetschef 063-14 36 51 maria.stiberg@ostersund.se 
Camilla Dahlén Socionom 070-190 94 38 
camilla.dahlen@ostersund.se 
Helen Bjärtå facklig representant Akademikerförbundet SSR 063-14 47 42 
helene.bjarta@ostersund.se

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-05-27


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 maj . Arbetsort : Hela landet

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socionomer/Skolkuratorer på vikariat till Barn- och Elevhälsan