Östersunds kommun

Socionom till MST-Teamet

Tillsvidareanställning i Socialförvaltningen, med tillträde efter överenskommelse.

 

Socialförvaltningens Öppenvård är ett omfattande område som erbjuder insatser för de flesta målgrupper. Öppenvården arbetar bland annat med bedömning, förändringsarbete och stöd till föräldrar, barn, ungdomar och vuxna.

 

Tjänsten avser arbete som terapeut i MST-teamet. MST, Multisystemisk Terapi , är en evidensbaserad öppenvårdsinsats inom socialtjänsten som vänder sig till familjer med barn och ungdomar som har problem med utagerande eller självdestruktivt beteende som t.ex. kriminalitet, missbruk, aggressivitet och allvarliga skolproblem. Metoden har starkt stöd i forskningen, se vidare www.mst-sverige.se www.mstservices.com.

 

Arbetet sker till största del i familjernas hem och på tider som passar familjerna, vilket kräver att du kan arbeta på flexibla arbetstider. Arbetstiden är därför delvis förlagd till kvällar.

 

Som MST-terapeut har du beredskap dygnet runt var fjärde vecka.

 

Arbetsuppgifter

Som MST-terapeut arbetar du med att stärka föräldrarna och tillsammans med familjen och dess nätverk göra ett förändringsarbete. Du arbetar med barnets/tonåringens alla viktiga sammanhang. Detta gör du tillsammans med familjer, deras nätverk och övriga samarbetspartners exempelvis skolpersonal för att det ska fungera på hemmaplan.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Erfarenhet av familjearbete samt arbete med barn och ungdomar är ett önskemål, samt vana av att dokumentera är ett krav. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning då utbildning och till viss del handledningen sker med den amerikanska MST-organisationen.

Du är en person med god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i ett litet team. Arbetet kräver också att Du kan arbeta självständigt och strukturerat med familjer och deras nätverk. Du är ansvarsfull och har nått en personlig mognad som gör att du är trygg i dig själv.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort och egen bil är ett krav.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Carola Bergström, Teamledare

Lina Strömqvist, Enhetschef

Ta kontakt via Kundcenter på 063-14 30 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-03-06

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 6 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socionom till MST-Teamet