Östersunds kommun

Socialsekreterare/familjehemsutredning

Nu finns det en öppning för vikariat inom Familjehemscentrum i Jämtlands län (FHC).

 

En tjänst, heltid, vikariat 6 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Socialförvaltningen är en av åtta förvaltningar i Östersunds kommun, förvaltningen svarar för stöd till familjer och enskilda inom ramen för fyra verksamhetsområden. Verksamhetsområdena är ekonomiskt bistånd, insatser för barn, unga och vuxna, öppenvård samt integration. Inom område barn, ungdom och vuxen finns bland annat Familjehemscentrum i Jämtlands län, FHC.

 

Familjehemscentrum arbetar länsövergripande för länets åtta kommuner. Grunduppdraget för FHC är att rekrytera, utbilda och utreda familjer samt matcha för familjehemsplacering av barn upp till 18 år. Arbetsgruppen består av åtta heltidstjänster.

 

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare inom FHC ansvarar du tillsammans med de övriga handläggarna med att möta upp intresserade familjer, utreda och utbilda dessa. I arbetsuppgifterna ingår även att ta emot förfrågningar från länets kommuner om placering och matcha dessa med familjehem. Familjerna som utreds finns såväl inom länet som ute i landet vilket innebär att arbetet stundtals medför resor.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom. Erfarenhet av socialt utredningsarbete och då särskilt familjehemsutredningar är meriterande.

Du kommer att arbeta nära dina kollegor och andra samarbetspartners och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra men också god förmåga att arbeta självständigt. Utredningsarbetet medför krav på goda kunskaper i svenska språket samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort för bil krävs, körkort B.

Vi erbjuder dig
En stimulerande arbetsplats med erfarna och engagerade kollegor.

Välkommen med din ansökan!


Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Maria Moralo, enhetschef 063-14 39 30, maria.moralo@ostersund.se

Carina Lundqvist, facklig representant Akademikerförbundet SSR 063-14 46 73, carina.lundqvist@ostersund.se

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-04-29

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socialsekreterare/familjehemsutredning