Östersunds kommun

Socialsekreterare/familjehemsutredning

En tjänst, heltid, vikariat 6 månader. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Är du nyfiken på socialtjänsten och tycker att det låter intressant att möta familjer vilka är intresserade av att bli familjehem? Nu finns det en öppning för vikariat inom Familjehemscentrum i Jämtlands län (FHC).

 

Socialförvaltningen är en av åtta förvaltningar i Östersunds kommun, förvaltningen svarar för stöd till familjer och enskilda inom ramen för fyra verksamhetsområden. Förvaltningen arbetar bland annat med ekonomiskt bistånd, insatser för barn, unga och vuxna, öppenvård samt integration. Inom Område barn, ungdom och vuxen finns bland annat Familjehemscentrum i Jämtlands län, FHC.

 

Familjehemscentrum arbetar länsövergripande för länets åtta kommuner. Grunduppdraget för FHC är att rekrytera, utbilda och utreda familjer samt matcha för familjehemsplacering av barn upp till 18 år. Arbetsgruppen består av åtta heltidstjänster.

 

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare inom FHC ansvarar du tillsammans med de övriga handläggarna med att möta upp intresserade familjer, utreda och utbilda dessa. I arbetsuppgifterna ingår att ta emot förfrågningar från länets kommuner om placering och matcha dessa med familjehem. Familjerna som utreds finns såväl inom länet som ute i landet vilket innebär att arbetet stundtals medför resor.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom. Erfarenhet av socialt utredningsarbete/familjehemsutredningar är meriterande.

Du kommer att arbeta nära dina kollegor och andra samarbetspartners och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra men också förmåga att arbeta självständigt. Utredningsarbetet medför krav på god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort för bil krävs, körkort B.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Vi erbjuder dig

En stimulerande arbetsplats med erfarna och engagerade kollegor. Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

 

 

Kontaktpersoner

Maria Stafrén enhetschef 063-14 39 30

Carina Lundqvist, facklig repr. Akademikerförbundet SSR 063-14 46 73

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2017-10-05


Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 31 december 9999 . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Socialsekreterare/familjehemsutredning