Östersunds kommun

Samordnare

Projektanställnig 18 månader på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Utrymme för utveckling- på riktigt!

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för.

 

 

Arbetsuppgifter

I Östersunds kommun är socialtjänsten uppdelad på två politiska nämnder: Social- och arbetsmarknadsnämnden och Vård- och omsorgsnämnden. Båda nämnderna kan ha ansvar för familjer där barn och/eller föräldrar har en funktionsnedsättning. Det finns utmaningar gällande samverkan mellan förvaltningarna då det inte alltid finns ett tydligt arbetssätt för dessa ärenden.

 

En kartläggning har genomförts som har mynnat ut i ett uppdrag att utveckla ett gemensamt arbetssätt som tillförsäkrar medborgare en socialtjänst av god kvalitet. Målsättningen med den nya processen är att den skall tydliggöra roller, ansvar och mandat. Den skall också säkerställa att medborgare uppfattar att Östersunds kommun har en socialtjänst, samt att förvaltningarna och nämnderna agerar som en socialtjänst.

 

En ny process har utformats som ska tillämpas inom båda förvaltningarna. Införandet av den nya processen förutsätter att kommunen genomför de aktiviteter som finns i handlingsplanen som utformades under arbetets gång.

 

I arbetet som samordningsfunktion agerar du som förvaltningarnas samordnare. Du kommer tillsammans med de två olika förvaltningarna att ansvara för att aktiviteterna i det framtagna uppdraget efter kartläggningen genomförs.

 

I arbetet kommer du att träffa många människor, och i många situationer ska du underlätta samverkan mellan dem. Du bör ha förmåga att väga samman olika perspektiv för att visa på helheten.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen, gärna med inriktning mot det samhällsvetenskapliga området eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant.

 

Du behöver ha erfarenhet och bred kunskap kring kommunal socialtjänst och den lagstiftning som styr dessa verksamheter, specifikt målgruppen barn och föräldrar med funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda och samordna i samverkan mellan olika arbetsgrupper och förvaltningar.

 

Du behöver vara strukturerad, flexibel, samarbetsinriktad och ha god social förmåga. Som person väljer du att se möjligheter istället för hinder, har lätt att bygga kontakter och kan driva arbetet självständigt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

 

Upplysningar

enhetschef

Kristina Wallner

063-14 34 74

 

sektorchef

Petra Olsson

063-14 33 75

 

Sista ansökningsdag

2021-06-20

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 12 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 2 juni

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Samordnare