Östersunds kommun

Laborant till Vatten Östersund

Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Vatten Östersund är en trivsam arbetsplats med 36 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till möte. Östersunds kommun växer kraftigt med mycket nybyggnationer, stora investeringar i våra anläggningar samt nya miljöutmaningar med förändringar i klimatet. Vi behöver nu förstärkning av ytterligare en engagerad och noggrann person som är intresserad av att med miljön i fokus arbeta praktiskt och föra utvecklingen framåt.

 

Som Laborant kommer du att ingå i teamet Kvalitet och Miljö, som inkluderar ackrediterat avloppslaboratorium. Vi är en organisation som är under både förändring och utveckling vilket gör att vi lägger även stor vikt på dina personliga egenskaper och färdigheter. Vi erbjuder i gengäld ett stimulerande arbete med utrymme för personlig utveckling.

 

Din arbetsplats kommer att vara Laboratoriet vid Gövikens avloppsreningsverk.

 

Arbetsuppgifter

Laboratoriet är ackrediterat av Swedac med avseende på avloppsvatten och recipientvatten. 

Laboratoriet utför analyser, har en kontrollfunktion och fungerar som en resurs för styrningen av processerna i våra avloppsreningsverk och vattenverk.

På laboratoriet arbetar du dagligen med att utföra utsläppskontroll av avloppsvatten och driftkontroll av kemiska dricksvattenanalyser. Dessutom ingår inhämtning av prover och skötsel och rengöring av automatiska provtagare.

Återrapportering av analyser mot driftavdelningarna ingår i tjänsten.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en laborant ut i fingertopparna och är kvalitetsmedveten! Du både trivs med och är bra på att arbeta så väl självständigt som i grupp. Du vill känna stolthet i utfört jobb.

Den person vi söker har följande kvalifikationer:
- Relevant utbildning gärna högskola eller motsvarande
- Erfarenhet av laboratoriearbete är meriterande
- Goda datorkunskaper i Microsoft Office program
- B-körkort
- God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska.
- Certifikatutbildning: Provtagning, provhantering och flödesmätning är meriterande. Provtagning recipienter är meriterande

Som person är du/ har du:
- Strukturerad och noggrann
- God analytisk förmåga
- Praktiskt lagd

Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, det innebär krav på svenskt medborgarskap.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Jenny Haapala, gruppledare Kvalitet och Miljö 063-14 30 00
Charlotte Tallyen, kemiingenjör 063-14 30 00
Kristina Östling, VA-chef 063-14 30 00

 

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-05-31 men din ansökan vill vi ha så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Miljö & Naturbruk Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Laborant till Vatten Östersund