Östersunds kommun

Kris- och beredskapssamordnare

Enheten för juridik & säkerhet söker en kris- och beredskapssamordnare för tillsvidareanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

 

Enheten för juridik & säkerhet är en del av Område styrning. Område styrning en ett av totalt sju Områden inom den förvaltning som främst biträder kommunstyrelsen, kommunledningsförvaltningen.

 

Vill du bli vår nya medarbetare vid Enheten för juridik & säkerhet?

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny medarbetare som kommer bli ett viktigt stöd och samordnare med fokus på områdena säkerhetsskydd, krisberedskap och civilt försvar. Rollen innebär att du kommer vara delaktig i arbetet med att utveckla och samordna kommunens arbete kring dessa viktiga frågor.


Tillsammans med andra nyckelfunktioner inom Östersunds kommun kommer du att medverka i förbättringsarbetet kring säkerhetsskydd, krisberedskap, kontinuitetsplanering och civilt försvar. Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att genomföra analyser, arbeta fram styrdokument, delta i planering, planera övningar, följa upp arbeten och förvalta arbetet. I din vardag kommer du ha ett nära samarbete med kommunens säkerhetschef, informationssäkerhetsstrateg och de säkerhetssamordnare som finns inom förvaltningarna.

 

Utöver detta kommer du ingå i kommunens säkerhetssamordnargrupp samt andra interna och externa nätverk.


Kvalifikationer

Du är en god analytiker och är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga att se frågor i ett större perspektiv och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom är du är en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar. 

 

Vi söker dig som: 
• har relevant utbildning antingen högskola, yrkeshögskola eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 
• har god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt
• är strukturerad med en god analytisk förmåga 

• vill utveckla kommunens arbete inom området kris och beredskap 


Det är meriterande om du har jobbat några år med säkerhetsskydd eller krisberedskap och har goda kunskap om säkerhetsskyddslagstiftning, det svenska krishanteringssystemet och totalförsvaret. Dessutom är arbetslivserfarenhet från liknande arbete inom offentlig verksamhet meriterande. Vidare är det meriterande om du är självgående och tar egna initiativ och är relationsskapande och har erfarenhet av att bygga nätverk och arbeta över organisatoriska gränser med olika kompetenser. Har du erfarenhet av att arbeta i kommunal eller landstingskommunal verksamhet så är det också meriterande.  


Det är en fördel om du har ett stort intresse för samhällsfrågor och tycker det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt lag (1996:627) säkerhetsskyddslagen, varför svenskt medborgarskap krävs. Innan anställning kommer registerkontroll genomföras.

 

B-körkort krävs för tjänsten

 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef, Chefsjurist Linda Stenman (tom 2018-03-02), (from 2018-03-05) tf Chefsjurist Maria Lewandowski 063-14 30 00

 

Säkerhetschef Lars-Åke Wallin 063-14 30 00

 

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag 2018-03-18

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Östersund


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Kris- och beredskapssamordnare