Östersunds kommun

Enhetschef

Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Personlig assistans är ett personligt utformat stöd som ges av ett begränsat antal personer. Det är tänkt som stöd till den som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med sina grundläggande behov. Den vanligaste anledningen till att någon får personlig assistent är att personen har omfattande fysiska funktionsnedsättningar och behöver hjälp vid exempelvis förflyttning, toalettbesök och med matning. 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att tillsammans med ytteligare en enhetschef vara vård- och omsorgsförvaltningens  verkställare av personlig assistans utifrån LSS eller LASS-beslut.  Förvaltningen har i dag ca 14-16  assistansuppdrag. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du personal- ekonomi och verksamhetsansvar. Det innebär att du ansvarar för att tillgängliga resurser används effektivt och att verksamheten bedrivs inom fastställda ekonomiska ramar. Du driver verksamheten så att medarbetarna känner sig delaktiga och engagerade, samverkar med fackliga organisationer och har kontakt med brukare, deras anhöriga, biståndshandläggare och andra interna och externa parter.

Befattningen är direkt underställd sektorchefen för sektor Förvaltningsövergripande.

 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet som ledare. Tidigare erfarenhet av att arbeta inom kommunal verksamhet är meriterande. 

Du har förståelse och acceptans för den politiskt styrda organisationen, och förstår din roll och ditt uppdrag. Du har fokus på brukarna, verksamhetens mål, resultat och en god arbetsmiljö för medarbetarna. Du drivs av en vilja att se möjligheter till förbättring och utveckling.

Det innebär att du som chef kännetecknas av mod, vilja, prestigelöshet, kommunikativ- och strategisk förmåga. Du är tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Anna Lindegren sektorchef 
Birgitta Lindström facklig representant Vision 063-14 34 14

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-09-23

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 23 september . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Enhetschef