Östersunds kommun

Controller till IT-enheten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Serviceförvaltningen. IT-enheten har idag närmare 40 medarbetare. IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

 

Vi har precis genomfört en organisationsförändring som innebär att vi sett över organisation och arbetssätt.

IT-enheten består av fyra grupperingar, och vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser.

 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig medarbetare på IT-enheten och arbeta med bl a budgetering och bokslut. Du kommer att arbeta med att utveckla en ekonomisk styrmodell för IT-enheten, budget, uppföljning, utveckla nyckeltal, bokslut, internfakturor, kalkylmodeller för prissättning av tjänster mm.

 I arbetet ingår att delta och samverka med interna och externa nätverk. Leverera ekonomiska beslutsunderlag till ledningsgruppen på IT-enheten och förvaltningens controller.

 

Kvalifikationer

Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är drivande och problemlösande i arbetet. Du har en god samarbetsförmåga, ansvarstagande, självgående, strukturerad och är en god organisatör. Du har en pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad ekonomi-utbildning eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga. 

Vi söker dig som har erfarenhet från liknande uppgifter. 
Inom kommunen används systemen Stratsys och Visma.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Marie Fryklöf IT-chef 063-14 49 10

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-02-25

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 25 februari . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Controller till IT-enheten