Östersunds kommun

Budget- och skuldrådgivare/Dödsboanmälare

1 tjänst, tillsvidare 100 %, tillträde 2019-03-01

 

Område försörjning är det område inom socialförvaltningen som handlägger ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd. I området finns fyra arbetsgrupper; två grupper handlägger försörjningsstöd för personer över 25 år, en grupp för unga vuxna (18 –24 år) samt en grupp som tar emot nybesök och gör grundutredningar enligt socialtjänstlagen. Inom området finns budget- och skuldrådgivare samt handläggare för dödsboanmälningar.

 

Arbetsuppgifter
Som budget- och skuldrådgivare/dödsboanmälare kommer du att arbeta med rådgivning till de av kommunens invånare som behöver ekonomisk vägledning och önskar stöd med planering av budget och skuldrådgivning. Du bistår den enskilde i förhandling med fordringsägare, inkassoföretag och myndigheter och du hjälper till vid ansökan om skuldsanering. Som dödsboanmälare ingår bland annat att möta anhöriga vid dödsboanmälan, vilket sker vid avsaknad av tillgångar i dödsboet. Handläggning av dödsboförvaltning sker när Socialnämnden övertar ansvar för dödsboet. För att kunna nå fler medborgare och arbeta förebyggande ingår till viss del föreläsningar för grupper och öppen mottagning i arbetet. Du ingår i en arbetsgrupp om tre personer.

 

Kvalifikationer
Ekonomisk, juridisk, sociologisk utbildning på högskolenivå eller annan utbildning samt dokumenterad erfarenhet av budgetrådgivning, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet inom socialtjänstområdet samt erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande.

 

Arbetet kräver ansvarstagande, noggrannhet, god datorvana och förmåga att arbeta självständigt. Som person är du lyhörd och har förmåga att möta den enskilde utifrån den situation den befinner sig i. Du bidrar till att gemensamt i arbetsgruppen sträva mot att ständigt förbättra verksamheten.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Marika Sahlin områdeschef 063-14 43 60
Kajsa Sundell enhetschef 063-14 41 93

Erika Olsson akademikerförbundet SSR 063-14 31 13

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2018-11-21

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 21 november . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Budget- och skuldrådgivare/Dödsboanmälare