Östersunds kommun

Boendestöd söker 3 st Boendestödjare på timmar

Enhet Boendestöd i Östersund söker 3 st Boendestödjare för visstidsanställning på timbasis.

 

Enhetens uppdrag är att utföra boendestödsinsatser. Boendestöd är en praktisk, socialt och pedagogisk insats som syftar till att underlätta för den enskilde att hantera sin vardag. Insatsen kan ske i och utanför hemmet.

Vi arbetar mot målgruppen vissa personer med psykiskt funktionsnedsättning

Boendestödsgruppen består av 30st boendestödjare indelade i sex områden. Vi arbetar med ett rehabiliterade förhållningssätt. Verksamheten präglas av tydlighet i kontinuitet Vi arbetar efter Esl-metoden.

 

Arbetsuppgifter

Brukaren är en kvinna 50+  Ensamboende i lägenhet en bit utanför Östersund. Det finns 
hund och katt i hushållet.
Stöd behövs i vardagen - har en autismspektrumdiagnos och PTSD.
Detta kräver erfarenhet och förmåga att förstå och bemöta brukaren och hjälpa till med struktur och kommunikation. 
Mycket tid tillbringas utomhus vilket kräver att du har en god fysisk kondition,  långa promenader, bärplockning, hundträning och andra utomhusaktiviteter i naturen. Har arbetat med professionell utbildningsverksamhet, föreläsningar och skrivande.

Du ska följa med i vardagen och se sammanhang, strukturera och ha en förmåga att formulera skriftligt och muntligt det som sker för att hjälpa brukaren att själv handskas med tid och rum.
Även följa med i aktiviteter, både dagtid och kvällstid, brukaren behöver att den som följer med också deltar i dessa aktiviteter.
Detta är inget vårdjobb, det är ett arbete som möjliggör en hög grad av funktion

 

Kvalifikationer

Krav: Körkort, Icke rökare, icke parfymerad, akademiskt skolad i något ämne, spelar ingen roll vilket, ej allergisk mot husdjur (hund, katt, häst) och mycket god svenska och/eller engelska.  

Kvalifikationer:  Erfarenhet mot NPF/pedagogik. Stort värde kommer att läggas på personliga egenskaper såsom engagemang, lyhörd, kreativitet, flexibilitet och positivt tänkande. Vi kommer att prioritera personer med kunskap och intresse för målgruppen. Det är viktigt att du har förmåga att skapa förtroende, är trygg och stabil samt har stort tålamod och är uppmärksam på små framsteg. Jobbet ställer krav på din förmåga att självständigt kunna fatta beslut och agera handfast.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Ingela Landsten, enhetschef 063-14 02 30

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2017-10-31


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 oktober . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 12 oktober

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Boendestöd söker 3 st Boendestödjare på timmar