Östersunds kommun

Avlösare

Avlösare till Stöd och Service

Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.

Inom Socialförvaltningens finns verksamheten Stöd och service som arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Avlastning i hemmet är en av insatserna som hanteras inom Stöd och Service, andra delar är personlig assistans och gruppboenden. Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med funktionshinder och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den individen.

Nu söker vi en Avlösare, till en pigg och glad flicka på 5 år som bor i Sånghusvallen med en omfattning av 20 timmar/månad.

Arbetsuppgifter

Avlösning i hemmet innebär att du avlastar en anhörig till en person med funktionsnedsättning ett antal timmar per månad, regelbundet eller vid enstaka tillfällen. Genom avlösning ger du den anhörige möjlighet att få tid till egna aktiviteter. Avlösarservice kan erbjudas som regelbunden insats men också vid akuta behov.

Avlösarservicen ges med hemmet som utgångspunkt, men avlösaren kan lämna hemmet tillsammans med den funktionsnedsatta personen. Du arbetar självständigt med utgångspunkt ifrån den enskilde och arbetstiden fastställs utifrån den enskildes behov och önskemål.

Kvalifikationskrav

Relevant utbildning och erfarenhet är önskvärt och meriterande, som till exempel omvårdnadsutbildning eller erfarenhet från arbete med personer som har funktionsnedsättningar.

Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt initiativtagande och självständighet.

Du har körkort och tillgång till egen bil.

Övrigt

Timanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten omfattas av offentlighets- och sekretesslagen och innebär tystnadsplikt.

Sista ansökningsdag 2018-02-19.

Kontaktpersoner

Maud Ottosson

Enhetschef Stöd och Service

0640 168 11

maud.ottosson@krokom.se

 

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel

0640 161 00

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 3 timmar sedan . Arbetsort : Östersund

Kategorier : Övriga vårdtjänster Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Avlösare