Östersunds kommun

Automationselektriker till Vatten Östersund

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

 

Dricksvatten & Automation, Avfall- & Avloppsanläggningar samt Installation och Ledningsnät är tre enheter inom sektorn Avfall VA på Teknisk Förvaltning som tillsammans driver och utvecklar Östersunds kommuns vatten- och avloppsanläggningar. Enheterna omfattar totalt 6 vattenverk, 8 avloppsreningsverk, laboratorium, ett 70-tal pumpstationer, tryckstegringar och reservoarer samt 106 mil ledningar.

 

Sektorn Avfall VA i Östersund är i ett expansivt skede och behöver utöka sin driftorganisation. De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras inom organisationen. Bland annat kommer vårt största vattenverk att byggas om och förnyelsetakten på ledningsnät att öka. Vi behöver nu utöka vår bemanning och söker därför en automationselektriker.

 

Arbetsuppgifter

Som automationselektriker medverkar du i arbetet att underhålla, utveckla och uppgradera våra el- och styranläggningar. Du är ansvarig för elinstallationer och innehar rollen som elinstallationsansvarig för regelefterlevnad inom VA. Inom installation ingår bland annat byte av styrsystem, frekvensomriktare och flödesmätare, kabeldragning samt granskning av el-dokumentation.

Felsökning i våra anläggningar, åtgärdande av akuta driftproblem samt planerat driftunderhåll på VA-anläggningar ingår också i jobbet. Du kommer även att ha en viss delaktighet i utvecklingen av verksamheten.

Du ingår i en automationsgrupp om 4 personer.

 

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning inom el, styr och reglering eller likvärdig livserfarenhet. Du har A-behörighet (Auktoriserad elinstallatör) och har jobbat inom branschen i minst 6 år. Erfarenhet inom vattenrening, livsmedel och miljöarbete samt kunskap inom PLC och maskin-el är meriterande. Du är en person med både god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Vi söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten. B-körkort erfordras. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Befattningarna är säkerhetsklassade. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, detta innebär krav på svenskt medborgarskap.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Johan Franzon, enhetschef 063-14 33 18
Jonathan Bergström, automationsingenjör 063-14 45 73

Christian Forslund, facklig representant Vision 076-136 54 13

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Rekrytering kan komma att ske löpande.

 

Sista ansökningsdag

2019-01-31

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 20 december

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Automationselektriker till Vatten Östersund