Östersunds kommun

Arbetscoach

Visstidsanställning på heltid under perioden juni – augusti 2019.

 

Till arbetsmarknadsenheten söker vi en arbetscoach som ska stötta personer på arbetsträningsplats över sommaren tillsammans med ordinarie arbetscoacher.

 

Arbetsmarknadsenheten ingår i område arbetsmarknad och lärande som ligger under Social och arbetsmarknadsförvaltningen. Inom området finns även Navigatorcentrum och Lärcentrum.

 

Arbetsmarknadsenhetens handläggare matchar, anställer, coachar och följer individen under anställningstiden. Att vara ett stöd för handledarna/coacherna ute på arbetsplatser ingår också i uppdraget. Ett annat uppdrag som också ligger under arbetsmarknadsenheten är feriepraktik för ungdomar.

 

 

Arbetsuppgifter
Som arbetscoach finns du dagligen med individerna ute på arbetsplatsen. Du stöttar individerna med målsättning att de ska fungera och trivas på en arbetsplats för att kunna närma sig den reguljära arbetsmarknaden. Stödet kan vara både psykosocialt och praktiskt. Viss administration ingår i uppdraget. Ett nära samarbete sker med övriga medarbetare inom område arbetsmarknad och lärande. Samarbete med övriga aktörer runt individer ingår också.

 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som utbildar dig eller redan har en lämplig akademisk examen, exempelvis socionom- eller personalutbildning, och/eller erfarenhet av arbete med personer som står utanför arbete och utbildning. Du har stort intresse och naturlig förmåga att lyssna på och ha vägledande samtal med människor, samt förmåga att se möjligheter till utveckling. Du är drivande och problemlösande i arbetet. Du bör också ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta självständigt. Det är en fördel om Du har kunskap och kännedom om kommunens olika verksamheter samt kunskap om den statliga arbetsmarknadspolitiken och den lokala arbetsmarknaden. Störst vikt lägger vi dock vid de personliga egenskaperna.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Frida Tell, enhetschef Arbetsmarknadsenheten, 063-14 37 19, 072-225 67 70

Susanne Fjellgren, arbetscoach, tel. 063-14 02 29

Kristina Öberg, Akademikerförbundet SSR, 063-14 46 10

Anna-Stina Lannergård, Akademikerförbundet SSR, 063-14 46 84,

Maria Kristiansson, Vision, 072-200 45 50

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-03-31 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 mars

Kategorier : HR & Organisation Kontor & Administration Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Statsvetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Arbetscoach