Örebro kommun

Jurist till Kansliavdelningen

 

Vill du bidra till en god service till örebroarna, ha ett stimulerande, utmanande och utvecklande jobb? Var med och gör skillnad! Nu söker vi en kommunjurist!

Örebro kommun är en av Sveriges största arbetsgivare med 12 000 anställda. Vår ambition är att förenkla, förnya och förbättra inom alla våra verksamhetsområden. Det innebär utmaningar men också att du får möjlighet att utvecklas i din profession.

Kommunstyrelseförvaltningen ska leda och samordna kommunens verksamheter samt, på uppdrag av kommundirektören, ansvara för kommunens övergripande och långsiktiga strategiska utveckling.

Om tjänsten
Tjänsten som kommunjurist innebär arbete i en mångfacetterad verksamhet och ställer krav på att snabbt kunna sätta sig in i juridiska frågeställningar både på bredden och på djupet vilket kräver flexibilitet och självständighet. Det är viktigt att du som kommunjurist aktivt följer rättsutvecklingen och tar de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de regler som gäller.

Kommunjuristen ska självständigt handlägga juridiska ärenden och bistå nämnder och förvaltningar i juridiska frågor inom ett brett juridiskt fält.  Viss tyngdpunkt kommer att ligga på juridik som rör skola, socialtjänst, vård och omsorg och ärenden enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
- juridiskt sakkunnig och biträda kommunstyrelsen, nämnder, förvaltningar och bolag med juridisk rådgivning och handläggning
- bistå kommunledningen med kvalificerat utredningsarbete
-  utbildning av anställda och förtroendevalda främst inom områdena offentlighet och sekretess, kommunal- och förvaltningsrätt men även inom övriga för tjänsten relevanta rättsområden 
- företräda kommunen i domstol

Kompetenskrav
- juristexamen 

- flerårig erfarenhet av självständigt kvalificerat juridiskt arbete

Du är analytisk, effektiv, noggrann och har gott omdöme. Du är lyhörd och har förmåga att skapa goda relationer med omgivningen. Du är självständig i ditt arbete och har samtidigt god förmåga att samarbeta med andra då rollen innefattar kontakter med olika yrkeskompetenser inom kommunen. Du kan strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor, och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
- erfarenhet från juridiskt arbete inom offentlig sektor
- erfarenhet av myndighetsutövning
- god inblick i och förståelse för civilrättsliga frågeställningar så som till exempel avtalsrätt, skadeståndsrätt


Omfattning och tillträde
Tillsvidare, heltid
Tillträde: enligt överenskommelse  
Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen
Kommunstyrelseförvaltningen tillhandahåller ett effektivt och kompetent stöd till förtroendevalda, chefer och medarbetare i deras ansvar och uppdrag och bidrar till verksamhetsutveckling och en enklare vardag för alla. Enhet juridik tillhör avdelningen Kansli och demokratistöd och består av fem andra jurister varav en chefsjurist. Vid enheten finns också ett dataskyddsombud.

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på
orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2018-02-26.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Sökord: jurist, juridik, kansli, kommunstyrelseförvaltningen 

Kontaktpersoner

Pernilla Wikström-Pehrson

Chefsjurist

019-212142

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 februari . Arbetsort : Örebro

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Örebro kommun

Alla jobb hos Örebro kommun

Liknande jobb Jurist till Kansliavdelningen