Norrköpings kommun

Jurist med inriktning mot utbildningsområdet

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag.

 

Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

 

 

VÅR VERKSAMHET

Utbildningskontoret är den del av kommunens utbildningsorganisation där man arbetar med frågor inom förskola, grundskola, fritidshem, särskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och fritidsgårdar. Kontorets medarbetare utreder, tar fram underlag och analyser till såväl politiska nämnder som verksamhet och skolledningar. Kontoret ger också service till kommunens medborgare.

 

Vi söker dig som med din juristkompetens vill vara med och utveckla vårt sakkunnigteam på utbildningskontoret. Team är stöd till så väl den politiska nämnden som till verksamhets- och skolledning med processer, projekt och utredningar av varierande slag.

 

 

ARBETSBESKRIVNING

Vår nuvarande skoljurist kommer att vara tjänstledig för att prova annan tjänst och vi söker dig som kan ersätta henne. Tjänsten är ett vikariat men kan övergå till en tillsvidareanställning efter ett år.

 

Som skoljurist hos oss kommer du att ha din huvudsakliga inriktning mot skoljuridik och offentlig rätt. Även civilrättsliga frågor kan förekomma.

Du arbetar med juridiska frågeställningar utifrån skollagstiftning och annan relaterad lagstiftning. Dina arbetsuppgifter kommer att vara bland annat yttranden till skolinspektionen och andra myndigheter samt processföring i förvaltningsrätten.

 

Du kommer även att föredra ärenden i utbildningsnämnden. Du ger stöd till utbildningskontorets chefer i juridiska frågor, bidrar till utveckling av och säkerställande av rutiner inom utbildningsnämnden samt bevakar rättsutvecklingen. Du kommer att ha ett nära samarbete med kommunens stadsjurister och dataskyddsombud.

 

Skoljuristen rapporterar till stabschef och utbildningsdirektör. 

 

 

DIN PROFIL

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med andra, är självgående, strukturerad och initiativtagande. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågeställningar och har gott juridiskt omdöme, personlig integritet samt pedagogisk insikt. Du kan skapa relationer och nätverk både inom och utanför den kommunala organisationen.

 

Du har förmågan att se till helheten, modet att ta ansvar och vill driva utvecklingen framåt tillsammans med oss andra. Du arbetar strategiskt och har verksamhetsfokus och brinner för att alla barn och elever ska lyckas i förskolan och skolan. Arbetet ställer höga krav på självständighet och ansvarstagande.

Du vill verka i en politiskt styrd organisation. Du arbetar både mot kommunal och fristående verksamhet och har förståelse för din stödjande respektive myndighetsutövande roll.

 

 

Vi söker dig som

- har en juridisk examen eller motsvarande utbildning
- har god kunskap om skollagstiftning, förvaltningsrätt och offentlig rätt
- har kunskap i den nya dataskyddsförordningen, GDPR
- har god förmåga att uttrycka dig i svenska i såväl tal som skrift.

 

Har du dessutom erfarenhet från tingsmeritering eller arbete på annan statlig myndighet, landsting eller kommun eller kunskaper inom kommunalrätt och upphandlingsjuridik är det meriterande.

 

 

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är ett vikariat under ett år, eventuellt med möjlighet till anställning tillsvidare och sysselsättningsgraden är heltid.

 

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du stabschef Monica Harlin, 011-15 18 37 eller skoljurist Yvonne Hoffmann, 011-15 39 90.

 

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden som avslutas 1 augusti.

 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

 

KONTAKT

 

Norrköpings kommun
Rådhuset
601 81 Norrköping

011-15 00 00

Skicka e-post

 

Kommunal
Lena Lundqvist
011-15 22 85
Skicka e-post

 

Lärarförbundet
Heikki Bodsunder
011-15 33 16
Skicka e-post

 

 

Lärarnas Riksförbund
Niclas Sjöström
072-539 01 10

 

SACO-samverkan
Helena Wikström
011-15 34 65

 

Vision
011-15 18 99

 

Vårdförbundet
Åse Högstedt
011-15 18 81
Skicka e-post

 

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 augusti . Arbetsort : Norrköping

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Norrköpings kommun

Alla jobb hos Norrköpings kommun

Liknande jobb Jurist med inriktning mot utbildningsområdet