Norrköpings kommun

Dataskyddsombud/e-jurist till kommunstyrelsens kansli

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Kommunstyrelsen är kommunens ledande politiska förvaltningsorgan med ansvar för hela kommunens utveckling och ekonomiska ställning. Kommunstyrelsen leder och samordnar planeringen och uppföljningen av kommunens ekonomi och verksamheter. Kommunstyrelsens kontor är kommunstyrelsens förvaltningsorganisation och leds av kommundirektören.

Kommunstyrelsens kansli är en av kommunstyrelsens avdelningar och ansvarar för beredning av ärenden till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, juridiskt stöd till hela organisationen, kommunens säkerhet- och beredskapsarbete, stöd till förvaltningsorganisation i dokumenthanteringsfrågor med mera. Du ingår tillsammans med stadsjurister och koncernjurist i kansliets juristfunktion och samverkar med övriga jurister i kommunens organisation. Du samverkar också med informationssäkerhetsstrategen som finns i kansliets säkerhetsenhet.

ARBETSUPPGIFTER

Du är dataskyddsombud för kommunens nämnder och ska i denna roll övervaka att dataskyddsförordningens bestämmelser följs. Du samlar in information om hur organisationen behandlar personuppgifter, kontrollerar att organisationen följer bestämmelser och interna styrdokument informerar och ger råd inom organisationen. Dataskyddsombudet ska också ge råd om konsekvensbedömningar, vara kontaktperson för Datainspektionen, vara kontaktperson för de registrerade och personalen inom organisationen samt samarbeta med Datainspektionen, till exempel vid inspektioner. Du håller samman nätverk för de personuppgiftsansvariga i nämnderna.

Som kommunens e-jurist arbetar du med juridisk rådgivning och rättsutredningar inom området, är med och leder kommunens dataskyddsarbete, följer rättsutvecklingen inom området och planerar och genomför utbildningsinsatser. Du formulerar tillsammans med andra sakkunniga krav på dataskydd och personuppgiftsbehandling i kommunens nuvarande system och då nya system upphandlas/utvecklas.

DIN PROFIL

Vi söker dig som med juridisk examen, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig, och förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågeställningar. Du har juridisk kunskap särskilt inom dataskyddslagstiftningen, har du fördjupade kunskaper inom kommunens andra rättsområden är det en merit. Du förstår komplicerade språkliga underlag och kan uttrycka dig mycket bra i tal och skrift. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av juridiskt arbete. Erfarenheter från arbete i en kommunal organisation eller annan politiskt styr organisation är meriterande.

Du har lätt för att samarbeta med andra, är självgående, strukturerad och initiativtagande. Du har gott juridiskt omdöme, personlig integritet och pedagogisk insikt. Du ska kunna skapa relationer och nätverk både inom och utanför den kommunala organisationen.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Anställningen är tillsvidare och vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt. Sysselsättningsgraden är heltid.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer är du välkommen att ringa Pär Höglund, kanslichef, 011-15 11 14, eller per e-post par.hoglund@norrkoping.se eller stadsjurist Maria Norman 011-15 11 13 eller per e-post maria.norman@norrkoping.se.

Vi vill ha din ansökan med meritförteckning senast 1 maj. 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 maj . Arbetsort : Norrköping

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Norrköpings kommun

Alla jobb hos Norrköpings kommun

Liknande jobb Dataskyddsombud/e-jurist till kommunstyrelsens kansli