Nordnet

Regulatory Specialist till Nordnet

Nordnet startade för 25 år sedan, med syftet att demokratisera sparande och investeringar. Vi har nu vuxit till den ledande digitala plattformen för sparande och investeringar i Norden. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare.

 

Risk, Analysis and Development (RAD) är det team på Nordnet som jobbar med strategi, analys, risk, utveckling och regelefterlevnad inom organisationen Financial Crime Prevention (FCP). Teamet består av sex specialister indelade i områdena: risk, process, analys och juridik. FCP ansvarar för Nordnets åtgärder mot penningtvätt, finansiering av terrorism, marknadsmissbruk, bedrägerihantering och internationella sanktioner.

 

Vi söker nu en Regulatory Specialist med inriktning mot finansiell brottslighet till Nordnet.

 

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger den bästa plattformen för sparande och investeringar. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med på resan mot att bli förstahandsvalet bland nordiska sparare.

 

 

Vad ingår i rollen?

Som Regulatory Specialist kommer du att arbeta inriktat mot finansiell brottslighet, i synnerhet penningtvätt och finansiering av terrorism (AML/CTF). I rollen ingår bland annat arbete med frågor som rör regelefterlevnad och juridiska frågor inom FCP. Vidare kommer du att ge råd och stöd samt utbilda verksamheten gällande åtgärder mot finansiell brottslighet såsom penningtvätt och marknadsmissbruk. Du kommer även att agera som Head of FCP:s specialist inom de rättsområden som avdelningen ansvarar för.

 

Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att:

• Ansvara för den regulatorisk omvärldsbevakning.

• Säkerställa att Nordnet har relevanta och uppdaterade styrdokument samt rutiner.

• Ansvar för rättsutredningar inom FCP samt genomföra regulatoriska kontroller.

• Genomföra åtgärder för att stänga eventuella AML-gap.

• Ansvar för kontakten gentemot internrevision och Compliance samt gentemot myndigheter.

• Driva projekt i samarbete med olika stakeholders samt delta i utvecklingen av produkter och tjänster som påverkar Nordnets arbete kring AML/CTF.

• Representera Nordnet i olika branschorganisationer.

 

Rollen rapporterar till Head of Financial Crime Prevention.

 

 

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen och några års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roller inom den nordiska finanssektorn. Vidare har du mycket god förståelse för penningtvättsregelverket och hur det appliceras samt en god förståelse för aktuella krav från myndigheter.

 

För att lyckas i denna roll ser vi att du har hög integritet samt är strukturerad, pragmatisk, analytisk, noggrann och nyfiken. Du trivs med att ha ett stort eget ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Vi ser även att du trivs i en snabbfotad miljö som kräver effektivt arbete med hög kvalité. Då vi arbetar i en internationell miljö ska du utöver svenska också ha en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

 

 

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 april

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Nordnet

Alla jobb hos Nordnet

Liknande jobb Regulatory Specialist till Nordnet