Nordnet

Capital & Liquidity Reporting Specialist till Nordnet

Vill du ha en central roll i analysen av Nordnets affärsprojekt och strategiska initiativ? Trivs du i en dynamisk och entreprenöriell miljö? Då kan detta vara en roll för dig.

 

Nordnet startade för 25 år sedan, med syftet att demokratisera sparande och investeringar. Vi har nu vuxit till den ledande digitala plattformen för sparande och investeringar i Norden. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare.

 

Vi söker nu en Capital & Liquidity Reporting Specialist till huvudkontoret i Stockholm.

 

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger den bästa plattformen för sparande och investeringar. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med på resan mot att tillgängliggöra och demokratisera sparande i hela Norden.

 

 

Om rollen

I din roll som Capital & Liquidity Reporting Specialist kommer du att arbeta på koncernnivå inom Finance och ansvara för kapital- och likviditetsrapporteringen både internt och externt. Du kommer att arbeta med den löpande rapportering till FI gällande likviditet, kapitaltäckning, finansiella risker samt rena finansiella rapporter, med vissa tillkommande rapporter som inte är direkt kopplade till FI, t.ex. årsredovisningar samt delårsrapporter.

 

Rollen innebär vidare löpande utveckling kopplat till nya krav och regelverkstolkning, att omsätta dessa till rapporterna samt verksamhetsdriven utveckling i samband med lansering av nya produkter och marknader. Utöver detta kommer du även att få vidareutveckla samt effektivisera analysarbetet kopplat till kapitaltäckning- och likviditetsoptimering.

 

Rollen rapporterar till Head of Capital & Liquidity Risk.

 

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som har några års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roller på finansiellt institut, konsultbolag eller myndighet. Du har i grunden en civilingenjörsexamen, civilekonomexamen eller motsvarande. Vidare har du kunskaper och erfarenheter av att arbeta med kapitaltäcknings- och likviditetsfrågor samt rapportering enligt CRD IV, CRR och EBA:s tekniska standarder (COREP, FINREP). Har du erfarenhet av enklare modellering i SQL eller Excel är det meriterande.

 

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk och ha stort fokus på kvalitet. Rollen kräver också att du har förmåga att ta dig an komplexa frågeställningar och kommunicera med andra delar av organisationen på ett pedagogiskt sätt. Rollen kräver vidare att du har god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga samt vana att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du som person har du ett stort driv samt är initiativtagande och flexibel ditt arbetssätt.

 

 

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se eller Peter Ekström på 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

 

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

 

Vill du läsa mer om Nordnet? Vänligen besök www.nordnetab.com eller se vår brand movie This is Nordnet, som beskriver vår identitet.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Nordnet

Alla jobb hos Nordnet

Liknande jobb Capital & Liquidity Reporting Specialist till Nordnet