Nordnet

AML Compliance Analyst till Nordnet Bank

För 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska teams och en fantastisk teknologi.

 

Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

 

 

Din roll

Nordnet blev utsedd till Årets Bank 2017 och som AML Compliance Analyst kommer du bli en del av en ung, progressiv och flexibel organisation som kännetecknas av nytänkande och innovation. Vi gör omfattande satsningar inom AML och kommer erbjuda dig en såväl spännande som utvecklande tjänst där du kommer vara med och forma vårt arbete inom penningtvättsområdet.

 

 

Som AML Compliance Analyst kommer du övervaka bankens transaktionsflöden och leta efter misstänkta händelser och konkreta oegentligheter. I arbetet ingår även att vidareutveckla rutiner och vår analysförmåga.

 

 

Dina arbetsuppgifter innefattar även bl.a. följande:

 

·       Arbeta förebyggande med utveckling av rutiner, övervakning och analyser samt hålla dig uppdaterad på nya metoder och trender inom penningtvättsområdet.

 

·       Agera som kontaktperson mot externa systemleverantörer samt vara intern kontakt med IT i frågor rörande övervakningssystem för AML.

 

·       Bistå AML Officer i interna utbildningar för att säkerställa hög medvetenhet inom organisationen.

 

·       Fungera som backup för övriga funktioner inom gruppen som marknadsövervakning samt bedrägeriövervakning.

 

 

Du kommer arbeta i enheten Security & Surveillance och rapporterar till Nordnets säkerhetschef.

 

 

Din bakgrund och profil

Vi söker dig med kandidat- eller magisterexamen inom ekonomi, juridik eller teknik och med minst tre års relevant arbetslivserfarenhet från banksektorn. Du har arbetat med AML-monitorering och har kunskaper om betalningssystem samt god kännedom och förståelse för penningtvättsregelverket.

 

Som person är du analytisk, strukturerad och metodisk samt noggrann och detaljfokuserad. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar. Du talar och skriver svenska samt engelska obehindrat.

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka här. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment.

 

För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

 

 

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 28 juli . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Nordnet

Alla jobb hos Nordnet

Liknande jobb AML Compliance Analyst till Nordnet Bank