Nordiska

Kapitaltäckningsspecialist till Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget

Om Nordiska - ett kreditmarknadsbolag i teknikens tid

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget är ett kreditmarknadsbolag med kontor i centrala Stockholm. Bolaget har en unik sammansättning av kompetens och erfarenhet med en kärna av entreprenörskap.
Nordiska hjälper både företag och privatpersoner att genomföra fler och bättre affärer! Vi har själva vårt ursprung i en stark entreprenörsanda och gör också därför vårt yttersta för att hjälpa våra kunder till rätt finansiering.

Nordiska är verksam i Sverige, Finland och Tyskland och erbjuder krediter till företag och privatpersoner, med eller utan säkerhet, samt inlåning med statlig insättningsgaranti.

Vi är nu i en mycket spännande fas i vår historia och de senaste åren har vår modell bevisats och resan fortsätter med full kraft varför vi nu söker en kapitaltäckningsspecialist till vår ekonomiavdelning.

Din roll

Du kommer ingå i vår ekonomiavdelning som idag består av tre personer där du kommer att rapportera till Nordiskas CFO. I arbetet ingår bl.a. att

• Ansvara för COREP och övrig myndighetsrapportering
• Ansvara för beräkning och analys av kapitaltäckning
• Ansvara för processer och interna projekt kring COREP rapportering
• Löpande uppdatera sig inom nya regelverk för bolagets verksamhet
• Vara delaktig i bolagets IKLU

Vem är du?
Vi söker dig som:

• Är civilekonom
• Har minst tre års erfarenhet av myndighetsrapportering från bank
• Har god erfarenhet av redovisning 
• Har mycket goda Excel kunskaper
• Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du analytisk, självständig i det egna arbetet samt noggrann. Du behöver även vara driven och strukturerad i ditt arbete samt ha god kommunikativ förmåga då du kommer hantera både intern och extern rapportering.

Vi erbjuder

I våra centralt belägna lokaler invid Stureplan arbetar du i ett spännande och växande bolag i nära samarbete med såväl dina ekonomikollegor som dina övriga drivna kollegor inom olika funktioner. Företagskulturen och arbetsklimatet är viktigt för oss, varför vi värderar gemenskap och trivsel på arbetsplatsen högt. I denna roll kommer du få möjlighet att växa inom företaget och lära dig verksamheten, produkterna och finansmarknaden i grunden, vilka alla är under en spännande utveckling.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Sharp Recruitment. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Lisa Tsiaklides på 076 101 71 23 alternativt lisa.tsiaklides@sharprecruitment.se
Vi ser fram emot din ansökan, som ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag.

Mer om Nordiska och vårt perspektiv

De flesta människor vill göra ett avtryck. Man vill göra skillnad och synas. Det ligger i vår natur. Frågan är bara om det görs ur ett nyttoperspektiv eller ett egoperspektiv. Vi tror på det enkla. Att om du skall göra något, så gör det ärligt. Och gör det bra! Kan ju låta lätt att säga men är faktiskt svårt att leva upp till.

Vi är av uppfattningen att de flesta produkter och tjänster redan finns. Vi tror också att alla tankar redan är tänkta. Men samtidigt är vi övertygade om att man kan göra saker på olika sätt. Och det är hur man gör det, och av vilken anledning man gör det, som gör skillnad. En skillnad som känns. Och syns.

Vi som startade Nordiska har en gemensam syn på varför vi vill driva företag. Vi vill ha nöjda kunder och för att nå dit tror vi det är viktigt att ha en kultur som skapas av en genuin människosyn. En kultur där vi vågar vara transparenta och tydligt säger vad saker kostar eller vad ett avtal innebär. Det som skapar kundnöjdhet är förväntningar. Ett sätt att ge goda förutsättningar är då tydlighet, För inget är så tråkigt som känslan att det inte blev som man hade tänkt sig.Ansök nu

 


 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Nordiska

Alla jobb hos Nordiska

Liknande jobb Kapitaltäckningsspecialist till Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget