Nordiska ministerrådet

Nordiska ministerrådet söker en vikarierande jurist (rådgivare/seniorrådgivare)

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en jurist (vikariat) med tillträde den 15 januari 2018.  Anställningen är placerad på avdelningen för HR, administration och juridik som har 25 medarbetare.

Avdelningen ansvarar för koordinering, planering, uppföljning och rådgivning vad gäller Nordiska ministerrådets personal och budget. Dessutom arbetar avdelningen med budget, ekonomistyrning, mål- och resultatstyrning av de samnordiska institutionerna, projektverksamhet samt administrativa processer och rutiner. Inom avdelningen ligger sekretariatsfunktionen för Nordiska ministerrådet för justitiesamarbete (MR-LAG). Vidare har avdelningen ansvaret för ett antal serviceområden som reception, vaktmästeri och IT.
 
Arbetsuppgifter
 
Som jurist kommer du arbeta med facilitering av det nordiska justitiesamarbetet. Detta innebär såväl utveckling av det nordiska samarbetet mellan justitiedepartementen/ministerierna, samt förberedelser av ämbetsmannamöten och ministermöten och hantering av beslut som fattats av ämbetsmän och ministerar. Inom ramen för det nordiska justitiesamarbetet ingår även besvarande av interna remisser samt uppgifter inom projekthantering såsom projekt- och ekonomistyrning.
 
Arbetsuppgifterna innebär också stöd gentemot det nordisk-baltiska juridiska samarbetet.
 
Andra centrala arbetsuppgifter är juridisk rådgivning och stöd till fackavdelningarna i sekretariatet. Detta kan exempelvis innebära stöd vid projekthantering, tolkning av kontrakt, upphandling, stöd vid frågor om förhållandet till Nordiska ministerrådets institutioner samt rättslig kvalitetssäkring m.m.
 
Vidare ingår i arbetsuppgifterna vissa tvärgående juridiska uppgifter såsom juridiska analyser och utredningar och deltagande i interna projekt.
                            
Kvalifikationer
 
Vi söker dig som har:

  • Jur. kand. examen
  • Relevant erfarenhet, gärna med inriktning mot offentlig rätt
  • Erfarenhet av praktiskt och politiskt sekretariatsstöd
     

Vidare har du god förmåga att:

  • Navigera juridiskt i en politisk miljö
  • Prioritera och organisera arbetsuppgifter och arbetet självständigt
  • Samarbeta med olika yrkesgrupper, samt är lösningsorienterad

 
Du talar och skriver flytande på ett av de skandinaviska språken (svenska, danska eller norska) och engelska. Dessutom krävs en god förståelse för samtliga de tre skandinaviska språken (svenska, danska och norska).
 
Erfarenhet av att som jurist ha arbetat inom offentlig förvaltning, t.ex. vid departement (ministerier) eller myndighet är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Anställningen sker antingen i tjänstekategorin rådgivare eller seniorrådgivare, beroende på antal år med relevant arbetslivserfarenhet.
 
Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.

För mer information se 
www.norden.org.

Sista datum för ansökan är den 6 december  2017.

Mer information om tjänsten
Anställningen är ett vikariat under ordinarie befattningshavares föräldraledighet, fr.o.m. den 15 januari 2018 tills vidare, dock längst t.o.m. den 30 juni 2018. För tjänsten gäller lokala anställningsvillkor motsvarande de som gäller på den danska arbetsmarknaden.

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta avdelningschef Kari Metliaas, e-post 
karmet@norden.org, eller seniorrådgivare/Juridik Katrine de Neergaard, e-post katnee@norden.org.

För information om anställningsvillkor vänligen kontakta 
hr@norden.org.

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 31 december 9999 . Arbetsort : Köpenhamn

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Nordiska ministerrådet

Alla jobb hos Nordiska ministerrådet

Liknande jobb Nordiska ministerrådet söker en vikarierande jurist (rådgivare/seniorrådgivare)