NCC

VDC-Ledare

Söker du en tjänst där du får vara och skapa goda förutsättningar för ett framgångsrikt byggprojekt? NCC har under många år drivit utveckling och implementering av VDC (Virtual design and construction) som utgörs av BIM, Metrics, Processes och Collaboration.

 

Har du erfarenhet av digitalisering inom byggbranschen samt är nyfiken och kommunikativ är troligen rollen som VDC-ledare hos oss på NCC din nästa utmaning!

 

Rollen som VDC-ledare

Rollen innebär att du får vara med och implementera och förvalta metoder, arbetssätt och verktyg inom VDC, i linje med NCC:s och avdelningens övergripande mål och strategi. Till din hjälp har du dina kollegor i motsvarande position samt vår sverigestab inom området, som frekvent arbetar med att effektivisera och utveckla våra gemensamma arbetssätt och verktyg.

 

I rollen som VDC-ledare är du vara med och supportera projekten utifrån respektive projekts förutsättningar och mål, där det bl.a. handlar om att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara vilka värdeskapande fördelar ett utökat VDC användande för med sig.

 

Vi arbetar ofta i tidig samverkan med våra kunder och utformar projektet utifrån gemensamma målsättningar. Som VDC-ledare blir du involverad i våra tidiga skeden genom att medverka och leda arbetet med VDC under projekteringsfasen. Du förväntas också supportera projekten i produktions- & överlämnande fasen i samverkan med våra VDC-koordinatorer.

 

Hos oss får du en varierad vardag både utifrån att rollen är bred och omväxlande men även då vi inom avdelningen har en bred variation av byggprojekt, med allt från bostäder och kontor till skolor, badhus och sjukhus åt såväl privata som offentliga kunder.

 

Som VDC-ledare hos oss integrerar du med olika funktioner inom vårt företag (både under projekterings- som produktionsfasen) samt med externa intressenter så som kunder, brukare & projektörer. Läs mer om NCC och digitalt byggande med VDC här: https://www.ncc.se/vart-erbjudande/kunderbjudande/digitalt-byggande/vdc-och-vr/

 

Din profil

För att lyckas i rollen som VDC-ledare tror vi att du har en god förståelse för Virtual Design and Construction (VDC) och BIM. Du har troligen en byggteknisk utbildning eller har byggt upp samma kompetens genom praktisk erfarenhet, vilket medför att du har kunskap kring och förståelse för byggprocessen. Vidare har du ett stort intresse för utvecklingen av ny teknik och håller dig uppdaterad inom ämnet.

 

Som person är du förändringsbenägen, lyhörd för nya idéer och trivs i en roll där du får interagera och samarbeta med många olika grupper inom organisationen. Vi tror att du har en pedagogisk ådra, har lätt för att kommunicera med andra och en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt.

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort i Västerås, Eskilstuna eller Nyköping med start enligt överenskommelse. Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur. Vi är måna om att alla trivs hos oss, och erbjuder ett flexibelt och hållbart arbetsliv. Du kommer att tillhöra vår specialistgrupp och rapporterar till vår Specialistchef Building Västmanland/Sörmland. I tjänsten kommer resor förekomma inom avdelningen Västmanland/Sörmland.

 

Kontakt och ansökan

Registrera din ansökan och ditt CV nedan, dock ej senare än 2022-08-21. Fortlöpande urval sker efter vår semesterperiod vilket är v28-31, under denna period bör du inte förvänta dig något svar.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Skellefteå . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb VDC-Ledare